Malvira'

Malvira' is een van de internationaal bekendste wijnhuizen van de Roero. Het is niet alleen een van de beste wijnmakers van de streek, ze zijn met een productie van ca 380.000 flessen ook iets groter dan de andere goede producenten uit de streek.

Malvira maakt diverse rode en witte wijnen, waar bij de witte wijnen de nadruk ligt op de Arneis. Aan rode wijnen maken ze vooral barbera's en nebbiolo's, van eenvoudige instapwijnen tot top-cru's, en hebben ze verder nog wat Brachetto en Bonarda aangeplant.

Malvira' - Roero Arneis "Trinita" 2017

Malvira Saglietto 2009
Arneis Bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 18,65
€ 17,70


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. Ook de Trinita wijngaard heeft een vrij zandige bodem, waardoor de wijn licht en fris is.

In de geur bloemig, fruitig met wat citrus en vuursteen. Licht en elegant van smaak, met citrus, geel en wit fruit en wat vuursteen. Mooie wijn voor bij het eten, die beter wordt met een paar jaar wegleggen: koop dus een zo oud mogelijke jaargang!

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's met witte saus; risotto's; vis; gevogelte zoals kip; verse kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Trinita" 2015

Malvira Saglietto 2009
Arneis Bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 18,65
€ 17,70


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. Ook de Trinita wijngaard heeft een vrij zandige bodem, waardoor de wijn licht en fris is.

In de geur bloemig, fruitig met wat citrus en vuursteen. Licht en elegant van smaak, met citrus, geel en wit fruit en wat vuursteen. Mooie wijn voor bij het eten, die beter wordt met een paar jaar wegleggen: koop dus een zo oud mogelijke jaargang!

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's met witte saus; risotto's; vis; gevogelte zoals kip; verse kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2016

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 18,65
€ 17,70


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; (gerookte) vis; soepen, gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2015

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 18,65
€ 17,70


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; (gerookte) vis; soepen, gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2013

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 18,40
€ 17,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; vis vooral (gerookte) zalm; soepen, wit vlees; gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2011

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 18,65
€ 17,70


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt enaromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met tropisch fruit, amandel, perzik, abrikoos, en hint venkel. Wanneer nog jong ook iets vanille, na flesrijping verdwijnt die en komt er iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis, en in het warme 2011 vrij veel tropisch fruit. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; vis vooral (gerookte) zalm; soepen, wit vlees; gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero 2009

Malvira - Roero classico
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 21,95
€ 20,40


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Roero uit het warme 2009 is daar een heel goed voorbeeld van, met een zeer fruitige geur en smaak: roosvice, kersen, amarenen, bessen, cassis, aardbei, framboos. Na een paar jaar flesrijping is de wijn meer in balans gekomen, en komen de meer typische Nebbiolo smaken door. De tannines zijn mooi zacht, maar nog wel aanwezig: de wijn kan ook nog zeker jaren ouderen.
Alhoewel niet officeel toegegeven is het waarschijnlijk (deels) gedeclasseerde Riserva, of gemaakt van wat er over blijft na de assemblage van de riserva's. Daarmee heeft deze wijn een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Lekker bij: Bij pasta met vleessaus; gebraden of gestoofd vlees, gevogelte zoals eend en parelhoen; wild; halfharde kazen
Drinktemperatuur
: 16-18 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Riserva "Trinita" 2013

Malvira - Roero Riserva Mombeltramo
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 37,80
€ 35,90


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Riserva is gemaakt van druiven uit de Trinita wijngaard die een vrij zandige bodem heeft, wat een fijne en elegante wijn geeft. Waarbij 2013 in Piemonte een zeer goed jaar was voor Nebbiolo, met bewaarpotentie maar ook jong al op dronk! Eegantie, fruit en mineralieteit, soepel en toch intens. Nu al heerlijk maar kan ook tot 20 jaar ouderen. Als je dit proeft vraag je je weer af waarom er nog wijnliefhebbers zijn die jong Barolo drinken, die ook nog eens een stuk duurder is vaak... Let op: maar beperkt voorradig

Lekker bij: gebraden of gestoofd vlees, wild; wild gevogelte; geit en lamsvlees; rijpe kazen
Drinktemperatuur
: 17-19 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Riserva "Mombeltramo" 2013

Malvira - Roero Riserva Mombeltramo
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 37,80
€ 35,90


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Riserva is gemaakt van druiven uit de Mombeltramo wijngaard. Jaargang 2013 was koel en geeft mooie nebbiolo's, met vegetale en aardse tonen aangevuld met fruit. Relatief veel body, al goed op dronk maar kan nog jaren ouderen. Als je dit proeft vraag je je weer af waarom er nog wijnliefhebbers zijn die jong Barolo drinken, die ook nog eens een stuk duurder is vaak... Let op: maar beperkt voorradig

Lekker bij: gebraden of gestoofd vlees, wild; wild gevogelte; geit en lamsvlees; rijpe kazen
Drinktemperatuur
: 17-19 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Riserva "Mombeltramo" 2011

Malvira - Roero Riserva Mombeltramo
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 37,80
€ 35,90


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Riserva is gemaakt van druiven uit de Mombeltramo wijngaard. Jaargang 2011 was bovengemiddeld warm en geeft iets fruitigere nebbiolo's, aangevuld met een mooie vegetale en aardse tonen. Relatief veel body, al goed op dronk maar kan nog jaren ouderen. Als je dit proeft vraag je je weer af waarom er nog wijnliefhebbers zijn die jong Barolo drinken, die ook nog eens een stuk duurder is vaak... Let op: maar beperkt voorradig

Lekker bij: gebraden of gestoofd vlees, wild; wild gevogelte; geit en lamsvlees; rijpe kazen
Drinktemperatuur
: 17-19 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies