Hilberg-Pasquero

Of het nou komt door de biodynamische werkwijze, maar de wijnen van Hilberg hebben altijd een zeer hoge intensiteit en een sterke terroirexpressie. Dankzij de maniakale aandacht die Annette Hilberg en Miklo Pasquero geven aan de verzorging van de wijnstokken in de slechts 5,5 ha kleine wijngaard, behoren hun wijnen tot de absolute top van de Roero.

Daarbij werken ze volgens de principes van de biodynamie om zo veel mogelijk plant en bodem in balans te houden. Alles gaat daarbij handmatig, van plukken tot de vinificatie (nog met de natuurlijke gisten!). Het resultaat van de enorme inzet is intense wijn met veel terroir expressie. Hilberg laat zien dat je met biologisch-dynamische wijnbouw (of misschien wel juist daardoor) topwijn kan maken!

Hilberg Pasquero - Vareij 2015

Hilberg-Pasquero - Vareij 2009
Brachetto, Barbera
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen per fles:
Vanaf 12 flessen per fles:
€ 21,60
€ 19,95
€ 18,95

De Vareij is een blend gemaakt van ca 70% brachetto en 30% barbera druiven, en heeft daarom geen DOC status. Dat betekent zeker niet dat het een mindere wijn is, in tegendeel! Brachetto is een aromatische druif waar meestla zoete wijn van gemaakt wordt. Droog gevinifieerd geeft hij vrij slanke wijnen met weinig zuren. Door de toevoeging van een deel barbera is deze wijn duidelijk fruitiger en voller geworden, met een lekker zuurtje.

Hij heeft een zeer bijzonder smaakprofiel, met een stuivend bouquet van vooral rozenblaadjes, viooltjes, geranium, en rood fruit van aardbeien, bramen en frambozen. Een lichte tot medium body met voldoende zuren, en is daardoor een erg goed doordrinkbare wijn. Een bijzondere wijn, die het beste licht gekoeld gedronken wordt (heerlijk in de zomer!), met interessante gastronomische toepassingen.

Lekker bij: past goed bij gerechten uit de oosterse keuken zoals thais, indonesisch of chinees; bij sushi; bij visgerechten; bij voorgerechten en antipasti
Advies
Drinktemperatuur: licht gekoeld ca 14 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Hilberg Pasquero - Nebbiolo d’Alba 2013

Hilberg-Pasquero - Nebbiolo d'Alba 2007
Nebbiolo
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 37,80
€ 35,90


De Nebbiolo d’Alba is de topwijn van Hilberg. Hij heeft in de afgelopen jaren in 9 opeenvolgende jaargangen maar liefst 8 x de hoogste waardering in de Gambero Rosso (3 Bicchieri /glaasjes) gekregen, wat een uitzonderlijke prestatie is! Zelfs topwijnen van beroemde huizen als Gaia lukt dat niet. Het is dan ook een geweldig mooie wijn, die krachtig maar toch elegant is. Als je deze wijn proeft begrijp je niet dat er nog zo vaak het dubbele of meer betaald wordt voor een Barolo. Slechts in beperkte hoeveelheid beschikbaar - Geheimtipp!!

De wijn is heeft veel body, met voldoende zuren en stevige tannines. Hij heeft een volle, intense geur, met rood fruit zoals aardbeien, bosbessen en frambozen, zelfs wat pruimen. Verder in de smaak typische florale en aardse tonen, en nu jong nog wat merkbaar hout. Complex met enorme potentie. Ideaal alternatief voor Barolo en Barbaresco: een top nebbiolo uit een zeer goed jaar, maar die je nu gelijk kan drinken!

Lekker bij: stevige gerechten met veel smaak, zoals gegrild of gebraden vlees; bij wild; bij gevogelte zoals kwartel, gans of fazant; wildstoof met porcini; rijpe kazen. Advies: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of (vooral als jong gedronken) ca. 0,5-1 uur voor de maaltijd decanteren in karaf. Drinktemperatuur: 16-18°C
Beoordelingen:

technische info & recensies