Wijnen

In het menu links zijn de wijnen per wijnhuis te bekijken. Bij elke wijn staat een beschrijving, met daarbij bewaar- en serveer suggesties en een korte beschrijving van de producent. Meer technische informatie en kan gevonden worden door op de knop te klikken.

Meer informatie over de producenten is te vinden in de beschrijvingen van de wijnhuizen. Ook is in het Wijn Info menu meer informatie te vinden over gebieden,  druivensoorten en andere achtergrondinformatie.

Gemak dient de mens ! Wil je wel lekkere wijnen drinken, maar heb je geen zin om telkens wijn uit te zoeken en te bestellen? Of te moeten bedenken welke wijn je wilt kopen? Neem dan gewoon een 4-seizoenen Wijnabonnement van Piemonte Import !

Laat je 4 x per jaar verrassen door een selectie van heerlijke wijnen uit het assortiment. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens voordelig: op de abonnement krijg je korting op de wijnen + altijd gratis thuisbezorgd ! Je kan op elk moment van het jaar het abonnement laten ingaan, en zonder verlenging houdt het automatisch weer op na 1 jaar. Je zit dus n ooit opeens er weer een jaar aan vast!

Je ontvangt je wijnpakket in principe telkens aan het begin van het seizoen. Als je in de week van uitleveren toevallig niet thuis bent kan je dat van te voren aangeven, dan wordt er in onderling overleg een ander moment gekozen. Verzonden kan naar elk adres in Nederland, dus ook de Waddeneilanden (wel met toeslag voor L versie). Voor wie over de grens woont: voor afleveradressen in België en Duitsland geldt een kleine toeslag op de verzendkosten.

De abonnementen :

Ieder kwartaal wordt het pakket samengesteld uit het reguliere assortiment (dus geen restanten), en bestaat uit voornamelijk rode en witte wijn, af en toe aangevuld met rosé, mousserende wijn en dessertwijn. Het zijn altijd wijnen die op het moment van leveren nog voorradig zijn, zodat je ze eventueel kan nabestellen als je ze lekker vindt. De pakketten bestaan uit bij het seizoen passende wijnen en is wordt samengesteld uit het hele assortiment.

Het standaard abonnement bestaat uit een pakket van 12 flessen per kwartaal. Naast het standaard pakket kan je ook kiezen voor een kleinere variant (Small) van 6 flessen, of juist een extra groot pakket (Large) van 18 flessen per kwartaal. Meestal zitten er 3 of 4 verschillende wijnen in het standaard pakket; bij het kleine pakket zijn dat er meestal 2 of 3 en bij het grote pakket 4 of meer. Van wijnen die je minder vaak drinkt zoals bv bubbels of dessertwijnen wordt meestal gekozen voor minder flessen. Afhankelijk van je pakket krijg je dus meestal 2 tot 4 flessen per wijn, en soms 1 fles. Uiteraard worden wijnen gekozen die passen bij het seizoen.

Er zijn daarnaast 2 versies van het abonnement:

- het Standaard abonnement met voornamelijk betaalbare wijnen uit het assortiment (van circa € 10 tot circa € 15 euro per fles; gemiddeld ongeveer € 13,50).

- en het Luxe abonnement waarin voornamelijk wijnen uit de prijsklasse van ca € 13,50 tot ca € 25 per fles (gemiddeld circa € 18,50).

 

Prijzen voor 2022-2023 per kwartaal :

abonnement \ Kosten per kwartaal

Standaard

Luxe

S - Small6 flessen p/kw

€ 75,-

€ 100,-

Normaal: 12 flessen p/kw *

€ 145,-

€ 195,-

L -Large – 18 flessen p/kw *

€ 210,-

€ 282,50


De Voordelen :

 • Makkelijk - je hoeft niets te doen, je krijgt het pakket vanzelf thuisgestuurd, je hoeft nergens aan te denken.
 • Voordelig - je krijgt korting tot 15% korting op de wijnen in het pakket. En elk pakket wordt GRATIS thuisbezorgd (zelf ophalen mag natuurlijk ook, dan krijg je een flesje wijn kado)
 • Bij een abonnement kan je zonder verzendkosten extra flessen mee laten verzenden.
 • Verrassend ! - Het is elke keer weer een verrassing wat je krijgt, en je proeft wijnen die je zelf misschien niet zo snel zou bestellen.


De Voorwaarden - hoe het werkt :

 • Bij een abonnement krijg je 4 x per jaar een wijnpakket; normaal gesproken eind maart-(begin) april, eind juni, september en eind december (voor de Kerstdagen). Er kan op elk moment van het jaar gestart worden.
 • De korting c.q. waarde van een pakket geldt als gemiddelde over een jaar; dit kan per afzonderlijk pakket afwijken
 • Als abonnee kan je 4 x per jaar zonder verzendkosten andere wijnen mee bestellen, ongeacht het aantal dozen of de grootte van je abonnement. Die worden dan tegelijkertijd met het abonnementspakket verzonden/afgeleverd.
 • Het pakket wordt gratis bezorgd in heel Nederland (uitgezonderd Waddeneilanden).
 • Voor België en Duitsland geldt een toeslag voor de extra verzendkosten van € 20,- per jaar (= 5,- per pakket).
 • Een abonnement wordt telkens afgesloten voor 1 jaar
 • het Small a2bonnement wordt in 1 x vooraf gefactureerd. De overige abonnementen worden op verzoek in 2 x gefactureerd. Bij het gewone en grote abonnement betaal je dan bij afsluiten de eerste 2 kwartalen vooruit, en halverwege het jaar de 2e helft.
 • Aan het eind van dat jaar wordt je gevraagd of je het komende jaar weer een abonnement wilt. Zonder bevestiging stopt het abonnement automatisch aan het eind van het jaar. Je zit dus nooit onverwachts en ongewenst aan weer een jaar vast: ik geloof in tevreden klanten die dat willen blijven.
 • Bij aanmelding ontvang je een factuur voor het abonnement. Deze moet voor de verzending van het 1e pakket zijn betaald.

Nog vragen? Neem even contact op en bel of mail !