Tenuta La Meridiana

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti "Vitis" 2016

Tenuta La Meridiana - Quattro Terre 2008
Barbera
Naturale
Prijs per fles:      
Vanaf 12 flessen:
€ 10,30
€ 9,80

De Vitis begint als dezelfde wijn als de Quattro Terre, maar verschilt er in dat de Vitis een klein beetje houtrijping krijgt: de hleft van de wijn gaat ongeveer 6 maanden op een groot vat. Hierdoor is de wijn ietsje zachter, soepeler men ronder dan de Quattro Terre, en met iets meer complexiteit.

Typische Barbera combinatie van fruit met frisheid, aangevuld met wat aardse en kruidige tonen. In de geur zowel rood fruit met kersen en als iets bessen. In de smaak mineraal, droppig en iets fruit in de afdronk. Vrij soepel en zacht, wat nog beter wordt met flesrijping. Gewoon lekkere wijn!

Lekker bij: om zo te drinken; bij pasta’s met vlees- of tomatensaus; risotto met paddestoelen; gegrild en gebraden rood vlees; gekruide kip; gevogelte; niet al te rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti "Le Gagie" 2014

Tenuta La Meridiana - Quattro Terre 2008
Barbera
Naturale
Prijs per fles:      
Vanaf 12 flessen:
€ 12,95
€ 12,30

Heerlijke soepele en ronde barbera superiore. De Gagie wijngaard heeft een bodem die bestaat uit mergel en kalksteen, waardoor de wijn veel verfijning heeft. De opvoeding van 12 maanden op grote vaten van 3000 liter past goed bij het elegante karakter van deze wijn.

In het koele 2014 wat minder uitgesproken rijp fruit, maar wat meer frisheid en groene, kruidige tonen. En kracht: lekker robuuste wijn dit jaar. In de geur rood fruit met kersen en iets munt. In de smaak mineraal, droppig en iets fruit in de afdronk. Vrij soepel en zacht, wat nog beter wordt met flesrijping. Gewoon lekkere wijn!

Lekker bij: om zo te drinken; bij pasta’s met vlees- of tomatensaus; risotto met paddestoelen; gegrild en gebraden rood vlees; gekruide kip; gevogelte; niet al te rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti Superiore "Bricco Sereno" 2014

Tenuta La Meridiana - Bricco Sereno 2007
Barbera naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 17,85
€ 16,95
Magnum 1,5 liter in geschenkverpakking:

De Bricco Sereno is een van de drie Barbera cru’s van La Meridiana. Hij is gemaakt van duiven uit de beste wijngaard, die banken met travertijn en gips heeft in de ondergrond. Daardoor krijgen de druiven extra minerale componenten uit de bodem, waardoor ze extra veel smaakstoffen maken. Gecombineerd met de zuidelijke expositie van de wijngaard (warm!) geeft dit zeer volle, soepele wijnen. De wijn wordt gemaakt volgens een klassieke vinificatie, waarna er een opvoeding van minimaal een jaar op vaten volgt. Ook als Magnum leverbaar!

In een warm jaar zoals 2011 wordt het fruitige karakter nog eens extra benadrukt. Deze Bricco is volgepakt met rijp fruit: kersen, bessen, pruimen, cassis, aangevuld met een goede dosis vanille. Verder tabak, leer, drop en iets mint. De smaak is vol en warm, fruitig, maar toch voldoende fris.. De afdronk is lang en zeer fijn. Volle, dikke maar niet zware wijn, die jong al heel mooi is maar ook nog enkele jaren kan rijpen. Voor bij mooi vleesgerecht. Goede prijs-kwaliteit verhouding!

Lekker bij: gevulde pasta’s of met rode saus; gegrild en gebraden rood vlees; stoofvlees; bij lamsbout en lamsvlees, gevogelte zoals eend, stevige groentegerechten, rijpe kazen.
Advies
: uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur
: 17-18°C

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti Superiore "Tra la Terra e il Cielo" 2014

Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 23,65
€ 22,45
Magnum 1,5 liter in geschenkverpakking:

Heerlijke dikke en volle barbera superiore. De Tra la Terra wijngaard heeft een zuidelijke expositie, waardoor de druiven optimaal rijpen. De oude stokken geven veel complexiteit en diepgang, de bodem mergel en kalksteen geven verfijning. De complexiteit wordt nog vergroot door de vatrijping van 12 maanden. Voor deze wijn is gekozen voor een moderne vinivicatiemethode zodat hij veel fruit heeft en zeer drinkbaar is, ook jong. Relatief gunstig geprijsd. Ook als magnum!

Intense geur van rood en donker fruit, met vooral kersen en wat bessen. Vanille, kruiden, en ook wat laurier en drop, vleug munt en vegetale tonen, zachte tannines en voldoende zuren. Aangevuld met wat droppige mineraliteit in de lange afdronk is het een volle wijn die toch heerlijk doordrinkbaar is! Jong op dronk maar kan ook heel goed enkele jaren rijpen. Mooie eetwijn.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees; stofvlees; wild zoals hert/ree of everzwijn, gerechten met truffel, bij rijpe en blauwschimmel kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur 16-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Monferrato Rosso "Rivaia" 2007

Nebbiolo, Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 22,25
€ 21,15

De Rivaia wordt meestal vergeleken met nebbiolo wijnen, maar dat is niet helemaal terecht. Want alhoewel hij vaak in eerste instantie aan een nebbiolo doet denken, en die druif ook het belangrijkste aandeel in de wijn heeft, is het een blend met barbera. Dat pakt vaak goed uit, maar zeker ook in deze Rivaia. De barbera geeft wat extra en donkerder fruit aan de nebbiolo, die van zichzelf vrij weinig zuren heeft en vooral de smaak van rood fruit. Deze wijn laat goed zien hoe de smaakprofielen van de twee druiven elkaar goed aanvullen, en een wijn opleveren die complexer én drinkbaarder is! Door de moderne vinificatie is deze wijn vrijwel gelijk op dronk.

Intense geur van oosterse specerijen, tabak, vanille en wat klein rood fruit. In de smaak aangevuld met peper, laurier en drop. Volle wijn met mooie tannines. Vol en complex, met fraaie lange afdronk. Eetwijn voor bij stevige gerechten.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees; stofvlees; wild zoals hert, ree en everzwijn, gerechten met truffel, bij rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur 16-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...