Tenuta La Meridiana

Tenuta La Meridiana - "Quattro Terre" bianco 2018

Le Quattro Terre | Tenuta La Meridiana
Barbera Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 9,95
NU 10 + 2 GRATIS !! = € 8,29
Bestelcode:
Opslaan
Gemaakt van druiven uit 4 wijngaarden, vandaar de naam "quattro terre". Deze witte wijn is voor ca de helft gemaakt van de Nebbiolo druif, die normaal gesproken alleen maar gebruikt wordt voor de topwijnen in Piemonte zoals Barolo en Barbaresco. Dit geeft stevigheid en structuur aan de wijn. Het lekkerst na minimaal een jaartje op de fles, op zijn  top vanaf voorjaar 2020.

Heerlijke ongecompliceerde wijn, met wat fruit en mineraliteit en mooi droog een licht bittertje en lekker fris. Voor bij de borrel maar ook voor bij voorgerechten en vis.
Lekker bij:
Advies
:
Drinktemperatuur
10-12 °C.

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - "Quattro Terre" rosé 2020

Le Quattro Terre | Tenuta La Meridiana
Barbera Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 9,95
€ 9,50

Gemaakt van druiven uit 4 wijngaarden, vandaar de naam "quattro terre". Deze rose is gemaakt van de Barbera druif, doe vanwege zijn fruitige karakter en hoge zuren geschikt is om lekkere frisse rosé van te maken. DE Quattro Terre is licht rose tot zalmrose van kleur met een fijne fruitige geur. Droog maar soepel.

Heerlijke ongecompliceerde wijn, met wat fruit en mineraliteit, voldoende droog en lekker fris. Voor bij de borrel maar ook voor bij voorgerechten en vis.
Lekker bij:
Advies
:
Drinktemperatuur
10-12 °C.

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti "Vitis" 2018

Tenuta La Meridiana - Vitis
Barbera
Naturale
Prijs per fles:      
Vanaf 6 flessen:
€ 10,90
€ 10,35

De Vitis begint als dezelfde wijn als de Quattro Terre, maar verschilt er in dat de Vitis een klein beetje houtrijping krijgt: de hleft van de wijn gaat ongeveer 6 maanden op een groot vat. Hierdoor is de wijn ietsje zachter, soepeler men ronder dan de Quattro Terre, en met iets meer complexiteit.

Typische Barbera combinatie van fruit met frisheid, aangevuld met wat aardse en kruidige tonen. In de geur zowel rood fruit met kersen en als iets bessen. In de smaak mineraal, droppig en iets fruit in de afdronk. Vrij soepel en zacht, wat nog beter wordt met flesrijping. Gewoon lekkere wijn!

Lekker bij: om zo te drinken; bij pasta’s met vlees- of tomatensaus; risotto met paddestoelen; gegrild en gebraden rood vlees; gekruide kip; gevogelte; niet al te rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti "Le Gagie" 2017

Tenuta La Meridiana - Le Gagie
Barbera
Naturale
Prijs per fles:      
Vanaf 12 flessen:
€ 14,45
€ 13,75

Heerlijke soepele en ronde barbera superiore, met mooie balans tussen houtinvloed en fruitigheid. De Gagie wijngaard heeft een bodem die bestaat uit mergel en kalksteen, waardoor de wijn veel verfijning heeft. De opvoeding van 12 maanden op grote vaten van 3000 liter past goed bij het elegante karakter van deze wijn.

Lekker fruitige wijn met in de geur rood fruit met kersen en iets munt. In de smaak mineraal, droppig, wat specerijen en iets fruit in de afdronk. Vrij soepel en zacht, wat nog beter wordt met flesrijping. Gewoon lekkere wijn!

Lekker bij: om zo te drinken; bij pasta’s met vlees- of tomatensaus; risotto met paddestoelen; gegrild en gebraden rood vlees; gekruide kip; gevogelte; niet al te rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti Superiore "Bricco Sereno" 2016

Tenuta La Meridiana - Bricco Sereno
Barbera naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 19,95
€ 18,95
Magnum 1,5 liter (20--) in geschenkverpakking:
€ -

De Bricco Sereno is een van de drie Barbera cru’s van La Meridiana. Hij is gemaakt van duiven uit de beste wijngaard, die banken met travertijn en gips heeft in de ondergrond. Daardoor krijgen de druiven extra minerale componenten uit de bodem, waardoor ze extra veel smaakstoffen maken. Gecombineerd met de zuidelijke expositie van de wijngaard (warm!) geeft dit zeer volle, soepele wijnen. De wijn wordt gemaakt volgens een klassieke vinificatie, waarna er een opvoeding van minimaal een jaar op vaten volgt. Ook als Magnum leverbaar!

In een warm jaar zoals 2011 wordt het fruitige karakter nog eens extra benadrukt. Deze Bricco is volgepakt met rijp fruit: kersen, bessen, pruimen, cassis, aangevuld met een goede dosis vanille. Verder tabak, leer, drop en iets mint. De smaak is vol en warm, fruitig, maar toch voldoende fris.. De afdronk is lang en zeer fijn. Volle, dikke maar niet zware wijn, die jong al heel mooi is maar ook nog enkele jaren kan rijpen. Voor bij mooi vleesgerecht. Goede prijs-kwaliteit verhouding!

Lekker bij: gevulde pasta’s of met rode saus; gegrild en gebraden rood vlees; stoofvlees; bij lamsbout en lamsvlees, gevogelte zoals eend, stevige groentegerechten, rijpe kazen.
Advies
: uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur
: 17-18°C

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti Superiore "Tra la Terra e il Cielo" 2016

Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 25,45
€ 23,95
Magnum 1,5 liter in geschenkverpakking:
-

Heerlijke dikke en volle barbera superiore. De Tra la Terra wijngaard heeft een zuidelijke expositie, waardoor de druiven optimaal rijpen. De oude stokken geven veel complexiteit en diepgang, de bodem mergel en kalksteen geven verfijning. De complexiteit wordt nog vergroot door de vatrijping van 12 maanden. Voor deze wijn is gekozen voor een moderne vinivicatiemethode zodat hij veel fruit heeft en zeer drinkbaar is, ook jong. Relatief gunstig geprijsd. Ook als magnum!

Intense geur van rood en donker fruit, met vooral kersen en wat bessen. Vanille, kruiden, en ook wat laurier en drop, vleug munt en vegetale tonen, zachte tannines en voldoende zuren. Aangevuld met wat droppige mineraliteit in de lange afdronk is het een volle wijn die toch heerlijk doordrinkbaar is! Jong op dronk maar kan ook heel goed enkele jaren rijpen. Mooie eetwijn.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees; stofvlees; wild zoals hert/ree of everzwijn, gerechten met truffel, bij rijpe en blauwschimmel kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur 17-19 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - Monferrato Rosso "Rivaia" 2013

Nebbiolo, Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen per fles:
€ 24,95
€ 23,75

De Rivaia wordt meestal vergeleken met nebbiolo wijnen, maar dat is niet helemaal terecht. Want alhoewel die druif het belangrijkste aandeel in de wijn heeft, is het een blend met barbera. Dat pakt vaak goed uit, maar zeker ook in deze Rivaia. De barbera geeft wat extra en donkerder fruit aan de nebbiolo, en wat meer zuren - die Nebbiolo van zichzelf vrij weinig heeft. Deze wijn laat goed zien hoe de smaakprofielen van de twee druiven elkaar goed aanvullen, en een wijn opleveren die en complexer én drinkbaarder is! Zeker voor Nebbiolo was 2013 een topjaar, en dat is het ook voor deze Rivaia. Interessant alternatief voor Barolo, zeker als je hem niet te jong drinkt.

Intense geur van oosterse specerijen, tabak, vanille en wat klein rood fruit. In de smaak aangevuld met peper, laurier en drop. Volle wijn met mooie tannines. Vol en complex, met fraaie lange afdronk. Eetwijn voor bij stevige gerechten. Prima alternatief voor Barolo. Op zijn best na een paar jaar rijping op de fles.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees; stofvlees; wild zoals hert, ree en vooral everzwijn, gerechten met truffel, bij rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen of decanteren.
Drinktemperatuur 16-18 °C.
Beoordelingen: 91 pt; Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...