Malvira'

Malvira' is een van de internationaal bekendste wijnhuizen van de Roero. Het is niet alleen een van de beste wijnmakers van de streek, ze zijn met een productie van ca 380.000 flessen ook iets groter dan de andere goede producenten uit de streek.

Malvira maakt diverse rode en witte wijnen, waar bij de witte wijnen de nadruk ligt op de Arneis. Aan rode wijnen maken ze vooral barbera's en nebbiolo's, van eenvoudige instapwijnen tot top-cru's, en hebben ze verder nog wat Brachetto en Bonarda aangeplant.

Malvira' - Roero Arneis 2016

Malvira Arneis 2011
Arneis bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 13,95
€ 13,25


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt algemeen gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en lekker fris blijft. De Arneis van Malvira is van hoog niveau en altijd een van de beste van de streek. De stijl is ondanks de klassieke vinificatie altijd vrij toegankelijk en zacht. Malvira is vanaf 2014 in conversie naar bio.

De wijn heeft een minerale, fruitige geur waarin de kenmerkende venkel geur te herkennen is. In de smaak geel steenfruit zoals perzik, venkel, amandel, en iets citrus. In de afdronk mineraliteit en fruit.

Lekker bij: om zo te drinken, bij voorgerechten; vis en rauwe vis; sushi; zeevruchten zoals inktvis en garnalen; pasta met groentensaus; verse kaas
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Langhe Riesling 2014

Malvira Riesling
Riesling bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 16,50
€ 15,75


De laatste jaren is in Piemonte een toename te zien in het aantal wijnmakers dat er voor kiest om ook Riesling aan te planten. Een aantal jaren geleden hebben ook de broers Damonte van Malvira besloten om een wijngaard met Riesling aan te planten, en de 2014 is de eerste jaargang wijn die van de nieuwe wijngaard. Riesling uit Piemonte heeft een duidelijk ander karakter dan die uit Duitsland of de Elzas, en is zeker de moeite van het proeven waard.

Net als al hun wijnen is ook deze weer feilloos gevinifieerd, strak en crisp. Riesling is een aromatische druif die de wijn een vrij uitgesproken geur geeft, met voor de druif typische iets groene tonen en mineraliteit, aangevuld met iets geel fruit. In de smaak de kenmerkende stevige zuren maar niet te veel, en in de smaak terugkomende mineraliteit en kruiden. Vrij slanke, elegante wijn die nog iets jong is en waarvan het interessant is om hem een paar jaar te latne ouderen.

Lekker bij: om zo te drinken, bij groentegerechten; bij rauwe vis; sushi; pasta met witte saus; verse geitenkaas
Drinktemperatuur
: 10-12 °C maar liever iets te warm dan te koud
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Tre Uve 2011

Malvira Saglietto 2009
Chardonnay, Sauvignon blanc, Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 16,75
€ 15,90


Naast inheemse druivensoorten verbouwen veel wijnhuizen ook kleine hoeveelheden internationale (Franse) druivensoorten, zoals chardonnay en sauvignon. De naam "tre uve" betekent "drie druiven" en is een wijn gemaakt van deze twee soorten samen met de inheemse arneis.

De chardonnay geeft de wijn body en kracht, zonder zwaar en boterig te worden. De Sauvignon geeft hem elegantie en een wat meer stuivende geur. De arneis zorgt voor frisheid en mineraliteit. Het resultaat is een fraaie wijn, complex en met een goede balans. Rijp fruit, ananas, amandel, noten, iets honing en licht bittertje in de afdronk. Heerlijke wijn voor bij het eten. Lekkerst na enkele jaren flesrijping, kan goed ouderen.

Lekker bij: Bij voorgerechten met truffel, (gerookte) zalm; wit vlees; gevogelte zoals kip; kruidenkazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Trinita" 2014

Malvira Saglietto 2009
Arneis Bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 17,50
€ 16,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. Ook de Trinita wijngaard heeft een vrij zandige bodem, waardoor de wijn licht en fris is.

In de geur bloemig, fruitig met wat citrus en vuursteen. Licht en elegant van smaak, met citrus, geel en wit fruit en wat vuursteen. Mooie wijn voor bij het eten, die je rustig ene paar jaar kan wegleggen ook.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's met witte saus; risotto's; vis; gevogelte zoals kip; verse kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Renesio" 2014

Malvira Saglietto 2009
Arneis Bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 17,50
€ 16,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. De oudste historische verwijzing is naar de Renesio wijngaard, waar de druif ook zijn naam van heeft gekregen. De bodem is hier juist kleiiger, zodat de wijn wat minder zuren krijgt en wat meer kracht en structuur.

In de geur bloemig, fruitig en kruidig, met perzik en hint amandel. Vol van smaak, filmend in de mond, vettig bijna, met lange afdronk. Echt een wijn voor bij het eten. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's met witte saus; risotto's; vis; gevogelte zoals kip; verse kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2012

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 18,40
€ 17,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; vis vooral (gerookte) zalm; soepen, wit vlees; gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2011

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 18,40
€ 17,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt enaromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met tropisch fruit, amandel, perzik, abrikoos, en hint venkel. Wanneer nog jong ook iets vanille, na flesrijping verdwijnt die en komt er iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis, en in het warme 2011 vrij veel tropisch fruit. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; vis vooral (gerookte) zalm; soepen, wit vlees; gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2010

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 18,40
€ 17,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en aromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; (gerookte) vis; soepen, gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero 2009

Malvira - Roero classico
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 19,70
€ 18,70


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Roero uit het warme 2009 is daar een heel goed voorbeeld van, met een zeer fruitige geur en smaak: roosvice, kersen, amarenen, bessen, cassis, aardbei, framboos. Na een paar jaar flesrijping is de wijn meer in balans gekomen, en komen de meer typische Nebbiolo smaken door. De tannines zijn mooi zacht, maar nog wel aanwezig: de wijn kan ook nog zeker jaren ouderen.
Alhoewel niet officeel toegegeven is het waarschijnlijk (deels) gedeclasseerde Riserva, of gemaakt van wat er over blijft na de assemblage van de riserva's. Daarmee heeft deze wijn een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Lekker bij: Bij pasta met vleessaus; gebraden of gestoofd vlees, gevogelte zoals eend en parelhoen; wild; halfharde kazen
Drinktemperatuur
: 16-18 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Riserva "Mombeltramo" 2012

Malvira - Roero Riserva Mombeltramo
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 37,65
€ 35,75


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Riserva is gemaakt van druiven uit de Mombeltramo wijngaard. Jaargang 2012 was gemiddeld warm en geeft mooie gebalanceerde nebbiolo's, met een mooie mix van fruit en aardse tonen. Relatief veel body, al goed op dronk maar kan nog jaren ouderen. Als je dit proeft vraag je je weer af waarom er nog wijnliefhebbers zijn die jong Barolo drinken, die ook nog eens een stuk duurder is vaak... Let op: maar beperkt voorradig

Lekker bij: gebraden of gestoofd vlees, wild; wild gevogelte; geit en lamsvlees; rijpe kazen
Drinktemperatuur
: 17-19 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Malvira' - Roero Riserva "Mombeltramo" 2010

Malvira - Roero Riserva Mombeltramo
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 38,95
€ 36,95


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Riserva is gemaakt van druiven uit de Mombeltramo wijngaard en een typisch voorbeeld van dat 2010 in de Roero een zeer goed jaar was voor Nebbiolo: Wow, wat een geweldige wijn! De perfecte balans tussen kracht en elegantie, fruit en mineralieteit, soepeheid en power. Deze wijn heeft bijna alles! Nu al heerlijk maar kan ook tot 20 jaar ouderen. Als je dit proeft vraag je je weer af waarom er nog wijnliefhebbers zijn die jong Barolo drinken, die ook nog eens een stuk duurder is vaak... Let op: maar beperkt voorradig

Lekker bij: gebraden of gestoofd vlees, wild; wild gevogelte; geit en lamsvlees; rijpe kazen
Drinktemperatuur
: 17-19 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies