Wijnabonnement

Gemak dient de mens ! Wil je wel lekkere wijnen drinken, maar heb je geen zin om telkens wijn uit te zoeken en te bestellen? Of te moeten bedenken welke wijn je wilt kopen? Neem dan gewoon een 4-seizoenen Wijnabonnement van Piemonte Import !

Laat je 4 x per jaar verrassen door een selectie van heerlijke wijnen uit het assortiment. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens voordelig: op de abonnement krijg je korting op de wijnen & altijd gratis thuisbezorgd ! En als je wijnen uit het abonnement nabestelt krijg je 5% (extra) korting!

Je kan op elk moment van het jaar het abonnement laten ingaan, en zonder verlenging houdt het automatisch weer op na 1 jaar. Je zit dus n ooit opeens er weer een jaar aan vast!

Je ontvangt je wijnpakket in principe telkens aan het begin van het seizoen. Als je in de week van uitleveren toevallig niet thuis bent kan je dat van te voren aangeven, dan wordt er in onderling overleg een ander moment gekozen. Verzonden kan naar elk adres in Nederland, dus ook de Waddeneilanden (wel met toeslag voor L versie). Voor wie over de grens woont: voor afleveradressen in België en Duitsland geldt een kleine toeslag op de verzendkosten.

De abonnementen :

Ieder kwartaal wordt het pakket samengesteld uit het reguliere assortiment, en bestaat uit voornamelijk rode en witte wijn (meer rood in de winter en minder in de zomer), af en toe aangevuld met een rosé, mousserende wijn of zoete dessertwijn. Het zijn altijd wijnen die op het moment van leveren nog voorradig zijn, zodat je ze eventueel kan nabestellen als je ze lekker vindt. De pakketten bestaan uit bij het seizoen passende wijnen en wordt samengesteld uit het hele assortiment.

Het standaard abonnement bestaat uit een pakket van 12 flessen per kwartaal. Naast het standaard pakket kan je ook kiezen voor een kleinere variant (Small) van 6 flessen, of juist een extra groot pakket (Large) van 18 flessen per kwartaal. Meestal zitten er 3 of 4 verschillende wijnen in het standaard pakket; bij het kleine pakket zijn dat er meestal 2 of 3 en bij het grote pakket meestal (minimaal) 4, zodat je meestal 2 of 3 flessen van elke wijn ontvangt. Van wijnen die je minder vaak drinkt, zoals bv bubbels of dessertwijnen, wordt meestal gekozen voor minder flessen. Uiteraard worden wijnen gekozen die passen bij het seizoen.

Er zijn daarnaast 2 versies van het abonnement:

- het Standaard abonnement met voornamelijk betaalbare wijnen uit het assortiment (van circa € 12,50 tot € 18,50,- euro per fles; gemiddeld ongeveer € 15,- a 16,-).

- en het Luxe abonnement waarin voornamelijk wijnen uit de prijsklasse van circa € 15,- tot € 27,50 per fles (gemiddeld circa € 20,- a € 21,-).


De inkoopprijzen voor wijnen zijn de afgelopen jaren met 15 tot 20% gestegen, met name in 2022 en 2023. Vanwege de daardoor gestegen verkoopprijzen van de wijnen, moet helaas ook de prijzen voor de abonnement worden verhoogd.

Prijzen voor 2024, per kwartaal :

abonnement \ Kosten per kwartaal

Standaard

Luxe

S - Small6 flessen p/kw

€ 85,-

€ 113,50

Normaal: 12 flessen p/kw *

€ 165,-

€ 220,-

L -Large – 18 flessen p/kw *

€ 240,-

€ 315,-


De Voordelen :

 • Makkelijk - je hoeft niets te doen, je krijgt het pakket vanzelf thuisgestuurd, je hoeft nergens aan te denken.
 • Voordelig - je krijgt bij het Small pakket 10% korting en bij standaard pakket 12,5% korting; bij het Large pakket zelfs 5% extra Eco-korting (zit al in de bovenstaande prijzen verwerkt). En elk pakket wordt GRATIS thuisbezorgd (zelf ophalen mag natuurlijk ook, dan krijg je een flesje wijn kado)
 • Bij een abonnement kan je zonder verzendkosten extra flessen mee laten verzenden, ongeacht het bestelbedrag.
 • Dubbel voordelig! Bestel je binnen 1 jaar een wijn uit een eerder wijnpakket na, dan krijg je 5% korting. Bestel je in totaal 18 flessen (of een meervoud daarvan) dan krijg je ook de Eco-korting, dus dan 5+5 % korting!
 • Verrassend ! - Het is elke keer weer een verrassing wat je krijgt, en je proeft wijnen die je zelf misschien niet zo snel zou bestellen.


De Voorwaarden - hoe het werkt :

 • Bij een abonnement krijg je 4 x per jaar een wijnpakket; normaal gesproken eind maart/begin april - eind juni - eind september/begin oktober - eind december (altijd voor de Kerstdagen). Er kan op elk moment van het jaar gestart worden.
 • De korting c.q. waarde van een pakket geldt als gemiddelde over een jaar; dit kan per afzonderlijk pakket afwijken.
 • Als abonnee kan je 4 x per jaar zonder verzendkosten andere wijnen mee bestellen, ongeacht het aantal dozen of de grootte van je abonnement. Die worden dan tegelijkertijd met het abonnementspakket verzonden/afgeleverd.
 • Het pakket wordt gratis bezorgd in heel Nederland (Large uitgezonderd Waddeneilanden).
 • Voor België en Duitsland geldt een toeslag voor de extra verzendkosten van € 20,- per jaar (= 5,- per pakket).
 • Een abonnement wordt altijd afgesloten voor 1 jaar en stopt daarna automatisch.
 • Aan het eind van dat jaar wordt je gevraagd of je het komende jaar weer een abonnement wilt. Zonder bevestiging stopt het abonnement automatisch aan het eind van het jaar. Je zit dus nooit onverwachts en ongewenst aan weer een jaar vast: ik geloof in tevreden klanten die dat willen blijven.
 • het Small abonnement wordt in 1 keer vooraf gefactureerd. De overige abonnementen worden op verzoek in 2 delen vooraf gefactureerd. Bij het gewone en grote abonnement betaal je dan bij afsluiten de eerste 2 kwartalen vooruit, en halverwege het jaar de 2e helft. Ook bij het in 2 delen factureren wordt het abonnement wel voor een heel jaar aangegaan!
 • Bij aanmelding ontvang je een factuur voor het abonnement. Deze moet voor de verzending van het 1e pakket zijn betaald.

Nog vragen? Neem even contact op en bel of mail !