Accessoires

Rastal "Harmony 53" wijnglas

harmony 53


geschikt voor rood & wit
Prijs* per doos (6 glazen):
€ 27,50
*Glaswerk wordt apart verzonden, hiervoor worden extra verzendkosten gerekend. Vanaf € 75,- aan glaswerk worden geen aanvullende verzendkosten in rekening gebracht
In een goed glas proef je veel meer van een wijn, en goede wijn smaakt dus ook echt veel beter uit een goed glas. Bespaar dus vooral niet op glazen en glaswerk, de kosten zijn beperkt en ze gaan jaren mee.

Het Harmony glas van Rastal is het door de wijnmakers zelf en sommeliers meest gebruikte glas in Piemonte. Dat is niet alleen omdat de wijnen uit deze streek goed tot hun recht komen. Maar ook omdat het een fraai bijzonder mooi vormgegeven glas is dat zeker gezien mag worden op tafel! Dankzij de bijzondere vorm is het geschikt is zowel voor rode als voor witte wijn! De Harmony 53 mag daarnaast gewoon in de afwasmachine.

Door zijn speciale vorm (rechte schuine zijden, grote diameter, hoog taps glas) komen de aroma's ook bij kleine hoeveelheden wijn al heel goed los. Het wordt daarom ook vaak als proefglas gebruikt bij proeverijen, door wijnclubs en proefgroepen.

Het glas is ontworpen voor intensief gebruikt in de horeca en is gemaakt van speciaal gehard kristalglas en is daardoor sterk en minder breukgevoelig. Het Harmony 53 glas heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding; vergelijkbare glazen van bekende merken als Spiegelau, Schott Zwiesel of Riedel kosten vaak een veelvoud!technische info & recensies

 

Rastal "Winebar" karaf

winebar karaf

 

Rastal
karaffen
Prijs* per stuk:
€ 19,95
*Glaswerk wordt apart verzonden, hiervoor worden bij verzending 7,95 extra verzendkosten gerekend. Vanaf € 75,- aan glaswerk worden geen aanvullende verzendkosten in rekening gebracht.
Het karafferen van wijn gebeurt om twee redenen: het eerste is het beluchten van (meestal jonge) wijn, waardoor de in de wijn aanwezige tannines minder "hard" worden en de wijn soepeler wordt en zich "opent".
De decanteren wordt meestal bij oude, gerijpte wijnen gedaan, met als belangrijkste doel de wijn te scheiden van het depot (droesem) dat zich vaak in de fles heeft gevormd. Het lang lucht geven is bij oude wijnen niet de bedoeling, want de subtiele aroma's vervliegen snel en de wijn oxideert vaak ook vrij snel.
Goede wijn heeft goed glaswerk nodig! Dat geldt niet alleen voor de glazen waaruit je wijn drinkt. Want iedere wijndrinker - en zeker iedere wijnliefhebber - moet een paar goede karaffen hebben staan. Want veel wijnen worden veel beter door ze kort voor het drinken in een karaf te gieten

Deze mooie handgeblazen karaf is gemaakt van gehard kristalglas. Hij is daardoor afwasmachinebestendig maar heeft toch een uiterlijk dat lijkt op kristal. Groot genoeg om hele fles wijn in te beluchten. Een investering die zeker loont!
Advies: afsluiten met grote kurk of op zijn kop ophangen/opbergen om te voorkomen dat er stof in komt. Als niet alle wijn opgedronken wordt kan het restant met een trechter weer terug in de (evt schoongespoelde) fles gegoten worden.

Lees meer...

 

Rastal "Bugatti" dessertwijn en digestieven glas

bugatti glas

 

Rastal
dessertwijn & digestieven glas
Prijs* per doos van 6:
€ 14,95
*Glaswerk wordt apart verzonden, hiervoor wordt 7,95 extra verzendkosten gerekend. Vanaf € 75,- aan glaswerk worden geen aanvullende verzendkosten in rekening gebracht

 

Het Bugatti glas (inhoud: 14 cl) is een mooi glas dat geschikt is voor diverse dranken. Het is niet alleen te gebruiken voor zoete dessertwijnen zoals passito (ook versterkte wijnen als port), maar is ook heel geschikt voor digestieven: vooral veel gebruikt als whisky glas (snifter) maar ook voor rhum, grappa en jenever. Het kan daarnaast ook gebruikt worden voor sherry en als proefglas.

Het Bugatti glas kenmerkt zich door een bijzonder elegant design. Dankzij de lange steel heeft het glas een goede balans en ligt het lekker in de hand. Het heeft een tulpvormige kelk met een prettige dunne rand, die iets naar buiten uitstaat: hierdoor worden de aroma's goed naar de neus geleid maar overheerst de alcohol niet bij bij dranken met hoog percentage.

Het glas is stevig en kan gewoon in de afwasmachine. Fijn breed inzetbaar glas met uitstekende prijs/kwaliteit verhoudingtechnische gegevens