Bestellen tijdens Corona crisis gewoon mogelijk!

Iedereen in Nederland heeft last van de maatregelen rondom de uitbraak van het Corona virus. Sommige sectoren zijn echter zwaarder geraakt dan anderen: met name de verplichte sluiting van de Horeca en sommige andere sectoren hakt er erg in, hoezeer die ook nodig zijn.

Als leverancier aan o.a. de Horeca merkt Piemonte Import dat natuurlijk ook. Maar ook andere onderdelen worden geraakt:

- er worden in ieder geval tot 1 juni geen proeverijen bij mensen thuis of bij bedrijven meer verzorgd.

- de voorziene proeverijen in het proeflokaal zijn tot minimaal 1 juni uitgesteld.

- er is geen voorjaars editie van de magazijnverkoop, en waarschijnlijk ook geen zomer editie.

- de wijnreis naar Piemonte in oktober is ook nog niet zeker, al is er nog hoop dat die wel doorgang kan vinden. Bij interesse in deelname stuur even een email.


Maar naast van alles wat er niet meer kan, is het belangrijkste nog WEL mogelijk: wijn leveren !!

Het is dus nog steeds gewoon mogelijk om wijn te bestellen! En die kan net als anders worden thuisbezorgd, per post verstuurd, of (op afspraak) afgehaald bij het magazijn aan de Amsterdamseweg 461 in Arnhem.

Net als overal gelden hiervoor strikte regels:

- bij bezorging aan huis (in de regio Arnhem-Oosterbeek-Velp-Rozendaal) worden de dozen geleverd tot aan de voordeur en aangebeld, daarna kunnen ze vervolgens door de klant naar binnen gebracht worden.

- bestellingen die bezorgd of verzonden worden kunnen alleen op factuur betaald worden en niet per PIN

- bestellingen die afgehaald worden zullen buiten bij de deur klaargezet worden, of in de achterbak van de auto neergezet. Afhalen alleen door één persoon per klant. Betaling gebeurt bij voorkeur ook niet per PIN, en deze wordt voor en na elk gebruik gedesinfecteerd.

- in alle gevallen wordt er te allen tijde 1,5 m onderlinge afstand aangehouden.


Op deze manier houden we het veilig voor iedereen!


Blijf dus vooral wijn bestellen - juist nu!


Vragen, opmerkingen of wijn bestellen: Mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bel 06-44474255

 

 

Koop lokaal - juist nu !! En steun kleine ondernemers

Nu de Horeca verplicht nog een maand dicht blijft (en vrijwel nog zeker langer) en veel wijnwinkels ook, zijn er net als voor hen ook voor kleine wijnimporteurs als Piemonte Import moeilijke tijden aangebroken.

Doordat reizen, vakanties en uit gaan niet meer kan, geeft bijna iedereen minder geld uit. Terwijl veel mensen gewoon hun salaris krijgen.
Maar, met dat geld dat je nu over houdt kan je de getroffen ondernemers helpen! Daarmee help je ze de komende tijd te overleven. Anders is dat leuke restaurantje er niet meer….of je favoriete adresje voor lekkere wijn.

Anders zullen veel kleine ondernemers gaan verdwijnen. Dan is de wereld na Corona een stuk lelijker geworden. Steun ze dus nu ze er nog zijn: bestel een afhaalmaaltijd bij dat leuke restaurant waar je graag komt, koop je brood eens bij de bakker en vlees bij de slager ipv de supermarkt. En pak daar niet even makkelijk een fles wijn mee, maar bestel die hier rechtstreeks bij de wijnimporteur: de supermarkten en de Gall zullen sowieso wel overleven. Daarnaast is het bij de groothandel ook nog eens goedkoper en makkelijker, want op verzoek wordt je bestelling thuisbezorgd!

En: ook de kleine wijnmakers hebben het moeilijk, en zeker in Noord Italië. Die help je ook deze crisis overleven door hun wijn te bestellen ipv supermarktwijn! Want als de huidige maatregelen nog een tijdje blijven gelden en daar de economische recessie nog eens over heen komt, zullen ook veel kleine wijnmakers in Italië dit jaar niet overleven. En dat is jammer, want die maken juist de mooiste en lekkerste wijnen....en niet de grote wijnbedrijven die honderdduizenden tot miljoenen flessen goedkope slobberwijn maken.

Laat je geld spreken en kies voor de wereld zoals je die graag wilt: met duurzaam werkende, kleinschalige familiebedrijven waar
ambachtelijk en met passie gewerkt wordt !!

 

Prijswinnende wijnen uit Perswijn januari/februari 2020

In de januari/februari uitgave van Perswijn kregen bij het thema "bergwijnen" diverse wijnen van Piemonte Import hoge waarderingen van het proefpanel! Importeurs konden wijnen uit de bergen van Italië, Frankrijk en Zwitserland insturen, bv uit Alto Adige, Lombardije, Aosta, Piemonte, Valais, Jura en Savoie.

Uit alle ingezonden wijnen worden 10 beste wijnenie geproefd waren "geselecteerd". Daarvan waren maar liefst 3 wijnen ingezonden door Piemonte Import! Twee wijnen uit Piemonte van Cascina Melognis en een wijn uit het Aostadal van Chateau Feuillet.

De Petite Arvine van Chateau Feuillet was zelfs gekozen tot favoriete wijn van het proefpanel!!Deze wijnmakers en wijnen staan voor een deel nog niet op de website, maar zijn wel te bestellen. De prijzen per doos zijn daarbij vanaf 1 januari ook nog eens iets verlaagd!

LET OP: omdat de wijnen al in zomer 2019 zijn ingestuurd maar het artikel met vertraging is geplaatst, is de voorraad van sommige wijnen beperkt - op = op !


WITTE  WIJN:

Chateau Feuillet - "Moscato Bianco" (NB: geen zoete maar droge wijn)  2018
Per fles: € 17,45
per doos van 6 flessen p/fl: € 16,25

Chateau Feuillet - "Gewürztraminer"  2017
Per fles: € 17,45
per doos van 6 flessen p/fl: € 16,25

Chateau Feuillet - "Petite Arvine"  2016 / 2017
Per fles: € 18,50 
per doos van 6 flessen p/fl: € 17,20

Elio Ottin - "Petite Arvine"  2016
Per fles: € 22,25 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,45


RODE WIJN:

Chateau Feuillet - "Syrah"  2017
Per fles: € 19,45. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 18,10

Elio Ottin - "Fumin"  2015
Per fles: € 22,25 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,45

Elio Ottin - "Pinot Noir"  2016
Per fles: € 22,25 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,45

Chateau Feuillet
- "Pino Nero"  2016
Per fles: € 16,30. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 15,15

Chateau Feuillet - "Cornalin"  2017
Per fles: € 19,45. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 18,10

Chateau Feuillet - "Fumin"  2016
Per fles: € 22,50 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,75

Chateau Feuillet - "Torrette"  2016
Per fles: € 14,85. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 13,80


Geen Aosta maar Alto Piemonte (Colline Saluzzesi), en ook zeer goed beoordeeld:


Cascina Melognis (bio) - "Ardy" (barbera/chatus) 2016
Per fles: € 12,60 
per doos van 6 flessen p/fl: € 11,75

Cascina Melognis (bio) - "Novamen" (barbera/pinot noir) 2015
Per fles: € 15,95. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 14,85

Cascina Melognis (bio) - "Divicaroli" (pelaverga) 2016
Per fles: € 11,95 
per doos van 6 flessen
p/fl: € 11,25

 

Voor deze aanbiedingen gelden de gewone voorwaarden:
- GRATIS verzending bij bestelling van minimaal 125 euro* !
- GRATIS bezorging in Arnhem, Oosterbeek, Rozendaal en Velp vanaf 6 flessen*

Aanbiedingen en kortingen gelden niet naast eventuele andere aanbiedingen (dus geen korting op korting) en niet voor restanten. Geldig alleen voor de genoemde jaargangen, en zo lang de voorraad strekt.

* uitgezonderd restanten (en voor verzending: magnums - die worden apart verzonden). In andere gevallen zijn de verzendkosten € 7,95