Magazijnverkoop - Zomer 2020

Magazijnverkoop ZOMER editie

Gezien de ontwikkelingen mbt de corona uitbraak en de versoepeling van de regels, heb ik besloten toch een Magazijnverkoop te doen deze zomer. De opzet zal uiteraard wel iets anders zijn dan vorige keren: er wordt gewerkt met vaste tijdslots van 1 uur die je vooraf reserveert, en in elk slot kunnen maximaal 2 klanten het magazijn in.

Je mag samen met iemand uit je eigen huishouden komen, dus er zijn niet meer dan 4 bezoekers (2 x 2 pers.) tegelijk aanwezig. De klanten wordt geacht onderling 1,5 m afstand te bewaren en de overige algemene  corona voorschriften te volgen. Als je liever niet met anderen tegelijk aanwezig bent, zal een half uur voor jou alleen vrij gehouden worden; geef bij aanmelden even aan of dit je voorkeur heeft.

De magazijnverkoop is op:

zaterdag 4 juli van 12 tot 18 uur (dus 6 x 1 uur)

Als alle 6 tijdslots volgeboekt zitten wordt de magazijnverkoop uitgebreid tot zondag 5 juli


Er wordt nog bekeken of er zoals gebruikelijk ook een kleine inloopproeverij kan worden gehouden. Mogelijk kan dit alleen als het weer goed genoeg is om buiten te zitten. Als dit niet veilig kan, is het deze keer zonder wijnproeverij helaas.

Naast de aanbiedingen zoals de Thuisblijf Wijnpakketten en de Correggia en Meridiana promoties zijn er traditiegetrouw ook deze dag diverse andere wijnen in de aanbieding. En er zullen ook weer een aantal restanten met 20% tot 50% korting aangeboden worden.

Langs komen loont dus altijd, ook in deze tijden!


Het is deze keer dus ALLEEN mogelijk om langs te komen na aanmelding vooraf Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Geef in je email aan wanneer je langs wilt komen, dus bv tussen 12 en 13 uur of tussen 16 en 17 uur (of ook als je
alleen zondag kan), en met hoeveel personen (Let op: mensen die niet tot je eigen huishouden behoren, tellen als aparte bezoeker).
Je krijgt in de dagen voor de magazijnverkoop je tijdslot bevestigd.Het magazijn is aan de Amsterdamseweg 461 (witte boerderij op landgoed Lichtenbeek; de ingang aan achterzijde gebruiken svp). Er kan op eigen terrein geparkeerd worden (voor de ketting/wijnvaten) en er zijn bushaltes direct voor de deur.
Voor een routebeschrijving kijk op piemonte-import.nl/route.html

Er kan zowel contant als met PIN
betaald worden.

Thuisbezorgen van bestellingen is in overleg mogelijk.

 

Blog: Schroefdop of kurk?

Wat is beter: schroefdop of kurk?


D
at is iets wat veel wijnliefhebbers zichzelf nog steeds afvragen: is een (natuur)kurk een betere afsluiting van een fles wijn, of een schroefdop. Het antwoord daarop zal veel wijndrinkers misschien verbazen: de schroefdop!


Natuurkurk heeft namelijk een groot nadeel: er kunnen allerlei defecten in zitten. De meest bekende is de muffe zgn. "kurk-smaak", die veroorzaakt wordt door een stofje (2,4,6 trichlooranisol ook wel TCA genoemd). Deze wordt veroorzaakt - kort gezegd - door een schimmel die op de schors van de kurkeik leeft.Al bij 1 ppm kunnen sommige mensen die waarnemen, en de geur is zo overheersend en vies dat een wijn vrijwel gelijk ondrinkbaar wordt en door de gootsteen kan....

Maar ook andere schimmels e.d. kunnen een bijsmaak geven, en kleine kanaaltjes kunnen leiden tot oxidatie van de wijn. Naar schatting heeft 1 tot 2 % van alle kurken een probleem.

Nou zijn er verschillende soorten en kwaliteiten kurken (en schroefdoppen). Eerst over de kurk: het belangrijkste onderscheid is tussen natuurkurk en kunststof kurk. Van de laatste heb je er bv van glas of plastic, maar ook van plantaardige grondstoffen (bv de Nomacorc uit suikerriet). Natuurkurk heb je in verschillende soorten: de volledig uit één stuk gestoken kurken, en composietkurken of granulaat kurken (bv Diam). Die laatste zijn geperst uit gemalen korrels natuurkurk die eerst zeer zorgvuldig gewassen zijn. Alhoewel de meningen verdeeld zijn, is voor veel wijnmakers dit een prima alternatief.

De natuurkurken heb je in verschillende kwaliteiten, en de allerduurste kosten zelfs tot een paar euro per stuk! Deze zijn dan ieder apart door een apparaat dat TCA herkend "besnuffeld" en gegarandeerd zonder kurksmaak - al wordt door sommigen betwijfeld of dat wel kan.

Dat de schroefdop technisch een veel beter afsluiting is, weten we overigens eigenlijk al enkele decennia. Uit recent onderzoek blijkt steeds vaker dat bij voorbeeld de doorlatendheid van zuurstof door een kurk verwaarloosbaar klein is. Overigens zijn er ook schroefdoppen met een doorlatend membraan op de markt.

Alleen mis je bij de schroefdop het 'ritueel' van het open maken. Toch gaan steeds meer gerenommeerde wijnmakers over op schroefdop, ook voor hun beroemde dure cru's, omdat ze de beste afsluiting voor hun wijnflessen willen.


De slechte naam heeft de schroefdop te danken aan de beginjaren dat hij bij wijn gebruikt werd. Omdat je er een speciale, dure bottelinstallatie voor nodig had, konden alleen de hele grote producenten - die goedkope bulkwijn voor in de supermarkt maakten - die betalen. De onterechte associatie met slechte wijn was zo geboren. Spijtig, want wijn is langer en beter te bewaren met een schroefdop.
Gelukkig beginnen steeds meer wijndrinkers dit te weten, en zijn de machines voor schroefdoppen aanzienlijk goedkoper geworden, zodat kleine wijnmakers ze ook kunnen aanschaffen. De komende jaren zullen er dus langzaam meer wijnen met schroefdoppen op de markt komen.....en dat is dus geen slechte zaak!Mijn tip is dus: kijk niet bedenkelijk naar een fles met schroefdop! In tegendeel, als je de keuze hebt bij een wijn (zoals bij enkele van mijn wijnen) neem dan juist een fles met een schroefdop!


 

 

Prijswinnende wijnen uit Perswijn januari/februari 2020

In de januari/februari uitgave van Perswijn kregen bij het thema "bergwijnen" diverse wijnen van Piemonte Import hoge waarderingen van het proefpanel! Importeurs konden wijnen uit de bergen van Italië, Frankrijk en Zwitserland insturen, bv uit Alto Adige, Lombardije, Aosta, Piemonte, Valais, Jura en Savoie.

Uit alle ingezonden wijnen worden 10 beste wijnenie geproefd waren "geselecteerd". Daarvan waren maar liefst 3 wijnen ingezonden door Piemonte Import! Twee wijnen uit Piemonte van Cascina Melognis en een wijn uit het Aostadal van Chateau Feuillet.

De Petite Arvine van Chateau Feuillet was zelfs gekozen tot favoriete wijn van het proefpanel!!Deze wijnmakers en wijnen staan voor een deel nog niet op de website, maar zijn wel te bestellen. De prijzen per doos zijn daarbij vanaf 1 januari ook nog eens iets verlaagd!

LET OP: omdat de wijnen al in zomer 2019 zijn ingestuurd maar het artikel met vertraging is geplaatst, is de voorraad van sommige wijnen beperkt - op = op !


WITTE  WIJN:

Chateau Feuillet - "Moscato Bianco" (NB: geen zoete maar droge wijn)  2018
Per fles: € 17,45
per doos van 6 flessen p/fl: € 16,25

Chateau Feuillet - "Gewürztraminer"  2017
Per fles: € 17,45
per doos van 6 flessen p/fl: € 16,25

Chateau Feuillet - "Petite Arvine"  2016 / 2017
Per fles: € 18,50 
per doos van 6 flessen p/fl: € 17,20

Elio Ottin - "Petite Arvine"  2016
Per fles: € 22,25 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,45


RODE WIJN:

Chateau Feuillet - "Syrah"  2017
Per fles: € 19,45. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 18,10

Elio Ottin - "Fumin"  2015
Per fles: € 22,25 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,45

Elio Ottin - "Pinot Noir"  2016
Per fles: € 22,25 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,45

Chateau Feuillet
- "Pino Nero"  2016
Per fles: € 16,30. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 15,15

Chateau Feuillet - "Cornalin"  2017
Per fles: € 19,45. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 18,10

Chateau Feuillet - "Fumin"  2016
Per fles: € 22,50 
per doos van 6 flessen p/fl: € 20,75

Chateau Feuillet - "Torrette"  2016
Per fles: € 14,85. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 13,80


Geen Aosta maar Alto Piemonte (Colline Saluzzesi), en ook zeer goed beoordeeld:


Cascina Melognis (bio) - "Ardy" (barbera/chatus) 2016
Per fles: € 12,60 
per doos van 6 flessen p/fl: € 11,75

Cascina Melognis (bio) - "Novamen" (barbera/pinot noir) 2015
Per fles: € 15,95. 
per doos van 6 flessen p/fl: € 14,85

Cascina Melognis (bio) - "Divicaroli" (pelaverga) 2016
Per fles: € 11,95 
per doos van 6 flessen
p/fl: € 11,25

 

Voor deze aanbiedingen gelden de gewone voorwaarden:
- GRATIS verzending bij bestelling van minimaal 125 euro* !
- GRATIS bezorging in Arnhem, Oosterbeek, Rozendaal en Velp vanaf 6 flessen*

Aanbiedingen en kortingen gelden niet naast eventuele andere aanbiedingen (dus geen korting op korting) en niet voor restanten. Geldig alleen voor de genoemde jaargangen, en zo lang de voorraad strekt.

* uitgezonderd restanten (en voor verzending: magnums - die worden apart verzonden). In andere gevallen zijn de verzendkosten € 7,95

 

Bestellen tijdens Corona crisis gewoon mogelijk!

Iedereen in Nederland heeft last van de maatregelen rondom de uitbraak van het Corona virus. Sommige sectoren zijn echter zwaarder geraakt dan anderen: met name de verplichte sluiting van de Horeca en sommige andere sectoren hakt er erg in, hoezeer die ook nodig zijn.

Als leverancier aan o.a. de Horeca merkt Piemonte Import dat natuurlijk ook. Maar ook andere onderdelen worden geraakt:

- er worden in ieder geval tot 1 juni geen proeverijen bij mensen thuis of bij bedrijven meer verzorgd.

- de voorziene proeverijen in het proeflokaal zijn tot minimaal 1 juni uitgesteld.

- er is geen voorjaars editie van de magazijnverkoop, en waarschijnlijk ook geen zomer editie.

- de wijnreis naar Piemonte in oktober is ook nog niet zeker, al is er nog hoop dat die wel doorgang kan vinden. Bij interesse in deelname stuur even een email.


Maar naast van alles wat er niet meer kan, is het belangrijkste nog WEL mogelijk: wijn leveren !!

Het is dus nog steeds gewoon mogelijk om wijn te bestellen! En die kan net als anders worden thuisbezorgd, per post verstuurd, of (op afspraak) afgehaald bij het magazijn aan de Amsterdamseweg 461 in Arnhem.

Net als overal gelden hiervoor strikte regels:

- bij bezorging aan huis (in de regio Arnhem-Oosterbeek-Velp-Rozendaal) worden de dozen geleverd tot aan de voordeur en aangebeld, daarna kunnen ze vervolgens door de klant naar binnen gebracht worden.

- bestellingen die bezorgd of verzonden worden kunnen alleen op factuur betaald worden en niet per PIN

- bestellingen die afgehaald worden zullen buiten bij de deur klaargezet worden, of in de achterbak van de auto neergezet. Afhalen alleen door één persoon per klant. Betaling gebeurt bij voorkeur ook niet per PIN, en deze wordt voor en na elk gebruik gedesinfecteerd.

- in alle gevallen wordt er te allen tijde 1,5 m onderlinge afstand aangehouden.


Op deze manier houden we het veilig voor iedereen!


Blijf dus vooral wijn bestellen - juist nu!


Vragen, opmerkingen of wijn bestellen: Mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bel 06-44474255

 

 

Koop lokaal - juist nu !! En steun kleine ondernemers

Nu de Horeca verplicht nog een maand dicht blijft (en vrijwel nog zeker langer) en veel wijnwinkels ook, zijn er net als voor hen ook voor kleine wijnimporteurs als Piemonte Import moeilijke tijden aangebroken.

Doordat reizen, vakanties en uit gaan niet meer kan, geeft bijna iedereen minder geld uit. Terwijl veel mensen gewoon hun salaris krijgen.
Maar, met dat geld dat je nu over houdt kan je de getroffen ondernemers helpen! Daarmee help je ze de komende tijd te overleven. Anders is dat leuke restaurantje er niet meer….of je favoriete adresje voor lekkere wijn.

Anders zullen veel kleine ondernemers gaan verdwijnen. Dan is de wereld na Corona een stuk lelijker geworden. Steun ze dus nu ze er nog zijn: bestel een afhaalmaaltijd bij dat leuke restaurant waar je graag komt, koop je brood eens bij de bakker en vlees bij de slager ipv de supermarkt. En pak daar niet even makkelijk een fles wijn mee, maar bestel die hier rechtstreeks bij de wijnimporteur: de supermarkten en de Gall zullen sowieso wel overleven. Daarnaast is het bij de groothandel ook nog eens goedkoper en makkelijker, want op verzoek wordt je bestelling thuisbezorgd!

En: ook de kleine wijnmakers hebben het moeilijk, en zeker in Noord Italië. Die help je ook deze crisis overleven door hun wijn te bestellen ipv supermarktwijn! Want als de huidige maatregelen nog een tijdje blijven gelden en daar de economische recessie nog eens over heen komt, zullen ook veel kleine wijnmakers in Italië dit jaar niet overleven. En dat is jammer, want die maken juist de mooiste en lekkerste wijnen....en niet de grote wijnbedrijven die honderdduizenden tot miljoenen flessen goedkope slobberwijn maken.

Laat je geld spreken en kies voor de wereld zoals je die graag wilt: met duurzaam werkende, kleinschalige familiebedrijven waar
ambachtelijk en met passie gewerkt wordt !!