Magnums & groter

Van een groot deel van de wijnen in ons assortiment kunnen we ook Magnums (1,5 liter) leveren, en daarnaast ook van enkele andere wijnhuizen. Met name de top-wijnhuizen vullen traditioneel ook nóg grotere formaten flessen af, zoals een dubbele magnum (3 liter), een 4,5 liter (ook wel Jeroboam) of 5,0 liter (Rehoboam), een 6,0 liter (Imperial of Metusalem), een 9 liter (Salmanazar) tot zelfs een 12 liter fles (Balthazar). Van de leverbare grote formaten (op voorraad zijn alleen magnums, 3 liter en 5/6 liter flessen) is een speciale prijslijst beschikbaar.

Die hele grote formaten worden traditioneel vooral gebruikt bij ceremoniële of feestelijke gebeurtenissen, waarbij een grotere groep gasten bediend wordt. Uiteraard is zo’n grote imposante fles een indrukwekkend gezicht en het uitschenken heel feestelijk.

In de grote flessen worden ook wijnen met wat minder houdbaarheidspotentieel gebotteld, aangezien wijn op grote flessen langzamer rijpt. Ook wijnen die op gewone fles maar een paar jaar houdbaar zijn, kunnen op zo’n grote fles een stuk ouder worden.
Magnums worden juist gewaardeerd vanwege juist dat effect: doordat wijnen er langzamer in rijpen, ontwikkelt deze zich in de regel beter. Veel wijnliefhebbers kiezen daarom bij topwijnen bij voorkeur voor een magnum. Het kost een paar extra jaren geduld, maar dat wordt uiteindelijk wel beloond!

De grote formaten worden vaak maar in kleine oplages geproduceerd en zijn daarom vrij exclusief. Vanwege hun uitstraling en bijzonderheid zijn Magnums en andere grote formaten daarom ook bijzonder geschikt  om cadeau te geven. Ook voor bedrijven natuurlijk: zo’n grote fles is  natuurlijk een schitterend en opvallend relatiegeschenk, dat de ontvanger nog jaren aan uw bedrijf zal laten denken!

Een aantal van de magnums zijn (in kleine hoeveelheden) direct uit voorraad leverbaar. De meeste grotere formaten worden echter alleen op bestelling geleverd. Gezien de beperkte oplagen en beschikbaarheid bij de wijnproducenten wordt geadviseerd deze tijdig te bestellen, met name indien het om meerdere flessen gaat of als deze voorzien moeten worden van een bedrijfsnaam of -logo.  


Wilt u grote formaten bestellen? Stuur dan een email of neem contact op voor meer informatie over beschikbaarheid. Bij grotere hoeveelheden brengen wij vooraf schriftelijk offerte uit.