Wijnreizen

Piemonte Travel organiseert regelmatig exclusieve culinaire wijnreizen naar Piemonte. De beste en leukste manier om kennis te maken met de geweldige wijnen die hier gemaakt worden. En met de lekkerste keuken van Italië, en het schitterende, afwisselende landschap van de streek die ook wel het "Toscane van het noorden" wordt genoemd.

Groepsreizen
In het (voor- of) najaar wordt een groepsreis georganiseerd met een vooraf vastgesteld programma. Iedereen die interesse heeft in Piemonte en wijn kan zich daar voor aanmelden. De groepen zijn klein (ca. 10 - 15 deelnemers) en de reis is altijd inclusief vervoer: er hoeft dus niet de hele dag gewandeld of zelf auto gereden te worden! Het uitgangspunt is verder een volledig verzorgde reis, dus in principe zijn alle maaltijden inbegrepen, inclusief wijnarrangementen. Je kan dus zonder geld op zak mee op reis :-). 
De eerstkomende reis is:

5-daagse culinaire wijnreis

Herfst in Piemonte

maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober 2022

In een compact programma zullen zowel bekende als minder bekende wijnmakers en wijngebieden bezocht worden. Naast proeven (en genieten!) van veel wijnen is er - voor wie dat wil - ook ruim aandacht voor de technische aspecten in de kelder & wijngaard.
Verder zal uiteraard ook de regionale keuken met haar typische gerechten (witte truffel, porcini, hazelnoten, kazen en worsten) uitgebreid aan bod komen, en worden enkele goede restaurants bezocht.

Een onvergetelijke reis die naast kennis vooral veel plezier zal opleveren!

 

Indicatief Programma

Het streven is om zowel op de dag van aankomst en vertrek ten minste één wijnhuis te bezoeken. Op de andere dagen worden 2 wijnhuizen of bezienswaardigheden bezocht.
Het is in deze korte tijd niet mogelijk om alle wijngebieden van Piemonte te bezoeken. Wel zullen naast de bekende gebieden Barolo en Barbaresco ook wat minder bekende streken zoals de Roero en de Monferrato bezocht worden.
Omdat 5 dagen kort is, zal er voor “toeristische” stops maar beperkt tijd zijn, al zal er ook af en toe tijd zijn om een uurtje door een typisch Italiaans dorpje of stadje te wandelen. Er wordt elke dag 1 x eenvoudig gegeten (bv pizzeria, klein menu of boerenlunch) en 1 x uitgebreid gegeten (al dan niet in luxe restaurant).
Voorkennis (zoals SDEN of WSET cursus) is niet nodig, deze reis is juist bedoeld om een hoop van op te steken. Maar als die wel al aanwezig is kan je ook de diepte ingaan: ieder krijgt informatie op zijn eigen niveau, dus ook voor vinologen valt er nog veel te leren. Bij de reis krijg je een excursiegidsje met achtergrondinformatie. Voertaal is Nederlands en Engels; als presentaties van wijnmakers in het Italiaans zijn wordt er vertaald.
De reis begint en eindigt op het vliegveld, meestal Turijn. In verband met de vliegtijden is de retourvlucht vaak Milaan (Malpensa of Linate), maar als het kan Turijn. De reis sluit aan op een heen- en terugvlucht van KLM, maar je kan ook vliegen met een andere maatschappij, met een andere vlucht (eerder of later), of met eigen vervoer komen. Op deze manier kan de reis makkelijk verlengd worden met bv een weekend Turijn of Milaan.
Het vervoer ter plaatse is geheel verzorgd en inbegrepen, dus geen bijkomende kosten voor een huurauto. En zelf rijden na afloop van een wijnproeverij of uitgebreid diner is niet verantwoord en bij deze reis dus ook niet nodig!

 

Wat kan je verwachten ?
Al het vervoer ter plaatse: 5 dagen huur bus incl. chauffeur.
4 x overnachting inclusief uitgebreid ontbijt in goede accomodatie(s)
5 x (eenvoudige) maaltijd of lunch, inclusief drankjes
4 x uitgebreid diner in goede agriturismo of (zeer) goed restaurant
4 x uitgebreid wijnarrangement bij het diner en aperitief
bezoek aan ca. 7 wijnmakers met uitgebreide wijnproeverij
professionele reisbegeleiding door Nederlandse wijn- en Piemonte kenner
excursiegids met reisbeschrijving en achtergrondinformatie
een exclusieve reis met kleine groep van ca 10 tot 15 personen
wijn van de bezochte wijnhuizen achteraf met korting te bestellen

Niet inbegrepen:
heen- en terugreis (eigen vervoer of vliegen)
eten en drinken op het vliegveld (indien van toepassing)
uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs, etc.
consumpties buiten maaltijden om, snacks, (extra) truffel
toegang musea e.d. buiten het programma om
reis/ongevallenverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (verstandig)

Kosten
€ 1495,- p.p. obv 2-persoons kamer (naar keuze dubbel of twin bed)
toeslag 1-persoonskamer: € 160,- p.p.

Informatie & boeken
Aanmelden voor deze reis kan t/m 31 juni 2022 kan door het insturen van het aanmeldingsformulier en het overmaken van een aanbetaling. Aanvragen en insturen van het aanmeldingsformulier kan per email naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.