Sinds 2013 organiseer ik ook culinaire wijnreizen onder de naam Piemonte Travel.

Er zijn verschillende vormen van wijnreizen die aangeboden worden:

Groepsreizen

Elk jaar worden er een of meerdere reizen georganiseerd, die individueel geboekt kunnen worden. Over de opzet van mijn wijnreizen is hier uitgebreide informatie te vinden.

De periode, duur en bestemming kan per keer verschillen. In principe wordt elk jaar eind oktober de 5-daagse reis "Wijnen van Piemonte" aangeboden.

Daarnaast kunnen ook langere en kortere reizen aangeboden worden, al dan niet in een ander seizoen (bv voorjaar of zomer).

 

Maatwerk reizen & incentives

Voor zowel kleinere als grotere groepen kan er een reis op maat worden georganiseerd. In principe is dat net als de groepsreizen inclusief vervoer en Nederlandse reisbegeleiding. Zogenaamde "self-drive" reizen (huurauto of eigen auto) bied ik niet aan, omdat autorijden en een reis waar wijn geproefd en gedronken wordt niet samen gaan (ook bij uitspugen van de wijn krijg je altijd ook wat alcohol binnen) En niemand wil een dag de "BOB" zijn op een reis. Dat is in mijn ogen dus verkeerde zuinigheid, ook al is een huurauto goedkoper dan bus met chauffeur. En een risico ivm aansprakelijkheid bij eventuele ongevallen (zeker als er samen gereisd wordt met andere deelnemers in één auto).  

Maatwerk reizen/incentives worden vooral georganiseerd als studiereis voor horeca- en andere wijnprofessionals, en voor wijnclubs en wijnproefgroepen. Maar ook als je een groep vrienden of collega's bent en wil je graag Piemonte en zijn wijnen leren kennen? Dan organiseer ik dat graag voor je!

Ik pas de reis altijd zoveel mogelijk aan de wensen van de groep aan, bv van waar en hoe luxe de overnachtingen, maar eventueel ook welke wijnmakers bezocht worden. En ruimte voor andere (culinaire) uitstapjes of een combinatie met een bezoek aan Turijn (of Milaan) is ook mogelijk.

Er is op zich geen minimale groepsgrootte, maar hoe kleiner de groep, des te hoger de kosten per persoon. Bij gelijke groepsgrootte kost een maatwerkreis ook ongeveer even veel als een reguliere groepsreis, dus ook als je maar met een relatief kleine groep bent kan je toch al je eigen reis laten organiseren! In de praktijk is een groep van minimaal 5 handig (optimaal is 8-12 deelnemers), en een reisduur van 4 - 6 dagen (minimaal 3).

Voor meer informatie over maatwerkreizen klik hier.