Matteo Correggia - Barbera d'Alba 2017

Matteo Corregia - Barbera 2008
Barbera biologisch
Prijs per fles :
vanaf 12 flessen :
Magnum 1,5 l (2016) (geschenkverpakking: + € 1,- )
€ 14,95
€ 14,20
€ 36,90

Deze heerlijke barbera mag met een jaar houtrijping eigenlijk als een Barbera Superiore geklassificeerd worden, maar omdat voor het tophuis Correggia dit juist de basiswijn is hebben ze er voor gekozen dat niet te doen. Doordat de wijn alleen op gebruikte vaten rijpt, blijft de wijn lekker fruitig met niet te veel vanille en zijn de tannines alleen op de achtergrond aanwezig en zacht. De smaak is vol maar toegankelijk, met typisch barbera fruit van bessen, cassis en pruimen, met daarnaast wat rood fruit, een mooie kruidigheid en tonen van leer en tabak. Zoals alle barbera's uit de Roero heeft hij mooie frisse zuren, en vaak een heel licht bittertje waardoor hij goed bij eten past. Volgens Parker/Galloni al jaren een van de referentie Barbera's van Italië, en ook nog eens met een geweldige prijs-kwaliteit verhouding! Ook zeer betaalbare Magnum.

Het jaar 2017 was erg warm en droog. Barbera, die van zichzelf wat meer zuren heeft, kan goed tegen dit soort omstandigheden waarin de druiven wat rijper dan normaal worden. De wijn is in dit jaar dus nog voldoende fris, maar wel wat geconcentreerder en dik fruitig, met zowel rood als donker fruit in geur en smaak. Zoals altijd op zijn best ca. 3 tot 5 jaar na vintage

Lekker bij: om zo te drinken; pasta’s met tomaten- of vleessaus; lasagna, gegrild en gebraden vlees; stoofvlees, risotto porcini en andere gerechten met paddestoelen; (gegrilde) groenten; halfrijpe kazen.
Advies: 1-2 uur voor de maaltijd de fles openen, of half uurtje van tevoren uitschenken in karaf. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen:

Meer informatie:
Druif: 100% Barbera
Streek: Roero
Classificatie: Barbera d' Alba DOC
Opvoeding: 1 jaar op gebruikt hout (3e en 4e passage barriques)
Oogst: 50 hl/ha
Productie: ca. 22.000 flessen
Op dronk / bewaren: Nu op dronk; drinken t/m 2023+