Matteo Correggia - Barbera Superiore "Marun" 2014

Matteo Corregia - Marun 2007
Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 27,45
€ 26,10

De Marun is de top-barbera van Correggia en een van de beste barbera's uit de Roero. Het was ook de eerste barbera ooit die 94 punten van Parker kreeg. Door de houtrijping krijgt de barbera meer structuur en complexiteit, en rijpingspotentieel. Aanrader voor liefhebbers van goede Bordeaux om eens te proberen! De Marun is geen overdreven krachtpatser met spierballen, maar is juist wat slanker, zuiver en elegant: typisch voor Correggia.

De Marun is krachtig, intens en complex zonder zwaar te worden. Fluweelzachte tannines, fruit zoals rode bessen, cassis en bramen, wat kersen en pruimen, lichte kruidigheid, goede zuren, ondanks zijn structuur redelijk soepel, met voldoende sap, mineraliteit, en heerlijke lange afdronk. Een elegante wijn met veel finesse, gaat vooral goed samen met eten, dus perfect voor bij een mooi diner. Nu lekker om te drinken maar kan vele jaren ouderen

Lekker bij: Gegrild en gebraden rood vlees, zoals entrecote en T-bone; vet wild zoals everzwijn; lamsrack en lamsvlees; gekruide varkensrollade; pasta met vleesvulling of zwaardere vleessauzen; rijpe kazen.
Advies: 2 uur voor de maaltijd de fles openen of uurtje vooraf decanteren in karaf.
Drinktemperatuur: 18-19 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes; eRobertParker: 90 pt

Meer informatie:
Druif: 100% Barbera
Streek: Roero
Classificatie: Barbera d'Alba DOC
Opvoeding: vergisting in barriques, daarna 18 maanden op barriques (ca 60% nieuw)
Oogst: 40 hl/ha
Productie: 14.000 flessen
Op dronk / bewaren: Nu op dronk maar ontwikkelt zich nog op de fles; verwachte top 2019-2023, drinken tot 2025+