Claudio Mariotto - Moscato frizzante "L'Indagato"

cortese naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 12,35
€ 11,75


De Indagato is een licht mousserende (half) zoete witte wijn, die gemaakt wordt van de Moscato druif. De wijn wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als Moscato 'd Asti, maar omdat de Colli Tortonesi niet in de Monferrato liggen vallen de wijnmakers hier buiten de grenzen van de appellatie. Daarom mag de druif ook niet genoemd worden, en staat er "Mus ca te". Maar de wijn is er niet minder om! Net als Moscato d'Asti is de wijn aromatisch, met een fijn bubbeltje en maar 5 a 6 % alcohol.   

Vroeger heette hij Fior d'Arancio, omdat de wijn altijd een beetje sinaasappelbloesem geurde. Toen bleek dat er elders in Italië een bestaande wijnsoort officieel zo heet, en kreeg Claudio brieven van juristen dat die naam niet meer mocht. Daarom koos hij de naam "l'indagato", wat zoiets als "de verdachte" of "de verbodene" betekent. Italiaanse humor.

In tegenstelling tot witte wijn drink je deze wijn ongeveer op koelkast temperatuur of iets er boven, zo 6 a 8 graden. Lekker bij gebak en desserts zonder chocolade.

Lekker bij: als aperitief / om zo te drinken; bij oesters; bij vis, zeevruchten en schaaldieren. 
Advies
: wanneer jong gedronken eventueel wat lucht geven in karaf. 
Drinktemperatuur
: 6-8°C en zomers eventueel nog iets koeler
Beoordelingen:
Meer informatie:
Druif: 100% moscato
Streek: Colli Tortonesi
Classificatie: Colli Tortonesi DOC
Opvoeding: inox
Oogst:
Productie:


Op dronk / bewaren: Op dronk; drinken t/m 2022