Hilberg Pasquero - Barbera "29,5" 2016

Hilberg-Pasquero - 29,5
Barbera, Nebbiolo
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Per 12 flessen p/fl:
€ 13,40
TIJDELIJK UITVERKOCHT

De 29,5 is een wijn onder eigen etiket van Piemonte Import. De wijn wordt gemaakt door Hilberg en is eigenlijk hun "basiswijn"; meestal geen 100% barbera maar met een beetje nebbiolo erdoor (dit jaar maar liefst 30%). De wijn gaat een paar maanden op hout, wat hem net wat extra's geeft.
Officieel zonder jaargang, maar is 2016. De naam 29,5 heeft Hilberg aan de wijn gegeven om de biodynamische werkwijze te benadrukken: 29,5 dag is de duur van één maancyclus, die ook op het etiket afgebeeld is. De maankalender is in de biodynamie zeer belangrijk, want deze bepaalt het moment van zaaien, snoeien en oogsten etc.

De 29,5 is crispy en zuiver, fris, iets droppig mineraal, met daarnaast kersen, rood fruit, en een mooi licht bittertje. De wijn heeft een intense smaak met voldoende lengte, en kan eigenlijk overal bij gedronken worden: bij de borrel, bij voorgerechten en bij groente- en vleesgerechten. Goede prijs-kwaliteit verhouding, zeker voor een wijn van een biodynamische top wijnmaker!

Lekker bij: om zo te drinken; bij de borrel; bij voorgerechten en antipasti; bij pasta's, vooral met vlees/tomatensaus; bij wit- en rood vlees, groentengerechten.
Advies
Drinktemperatuur: 16-18 °C
Beoordelingen:
Meer informatie:
Druif: ca. 70% barbera en 30% nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Vino Rosso
Opvoeding: 12 maanden in inox, enkele maanden in hout.
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend
Op dronk / bewaren: Nu op dronk, maar kan nog enkele jaren mee. Drinken t/m 2022+