Deltetto - Brut 'metodo classico' 2014

Deltetto Brut
pinot nero, chardonnay
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen per fles:
(inclusief flesstopper)

Magnum (2010) 1,5 L in geschenkverpakking
€ 47,50

Deze Brut een klassieke blend van 50% pinot nero (pinot noir) en 50% chardonnay, met een laag rendement van 60 hl/ha, gemaakt op de traditionele Metodo Classico manier (vroeger: "methode champenoise") met een 2e vergisting op de fles. Daarmee is de wijn helemaal vergelijkbaar met champagne en andere goede mousserende wijnen. Champagne moet minimaal 15 maanden op fles rijpen voor hij gebotteld mag, maar deze Brut heeft maar liefst minimaal 42 maanden op de fles gerijpt. Door de langere rijping krijg je een mooiere, vollere smaak en een fijnere mousse. En dank zij het klimaat dat wat warmer is dan in de Champagnestreek is deze wijn zachter en fruitiger en met wat minder strenge zuren dan de meeste (betaalbare) champagnes. En goedkoper dan champagne natuurlijk!

Deze Brut is mooi droog (ca 6-7 gr/l restsuiker), licht fruitig, mineraal, crisp en fris, met elegantie en finesse en mooie fijne bubbels die lang aanhouden. Door de zandige bodems in de Roero krijgen de witte wijnen goede zuren en een mooie mineraliteit. Gebotteld in een fraaie fles (ook als magnum verkrijgbaar).

Lekker bij: als aperitief; bij schaaldieren, met name oesters; kreeft en krab(-salade), fruit de mer; bij pasta en risotto met vis; bij antipasti en voorgerechten.
Advies: drinktemperatuur 6-8 °C (koelkast temperatuur tot tikje warmer als die erg koud staat); drinken in flute of speciaal wijnglas voor mousserende wijn.
Beoordelingen
Meer informatie:
Druif: 50% pinot nero, 50% Chardonnay
Streek: Roero
Classificatie: V.S.Q. Vino Spumante di Qualita - Spumante Metodo Classico
Opvoeding: vergisting op 18 graden in inox; 2e gisting 42 maanden in de fles bij 12 graden.
Oogst: 60 hl/ha
Productie: 16.000
:
Op dronk / bewaren: Op dronk, drinken t/m 2019+