Ca Rossa - Roero Riserva "Mompissano" 2012

Cascina Ca’Rossa - Mompissano 2007
nebbiolo biologisch
Prijs per fles :
Vanaf 6 flessen per fles :
€ 27,95
€ 26,55


De Roero Riserva Mompissano is de top nebbiolo cru van Ca Rossa. De Mompissano heeft 2 jaar vatrijping gehad en is de laatste jaren bijzonder goed geslaagd, wat ook blijkt uit de toekenning van de hoge scores. Deze jargang kreeg onder andere de hoogste waardering in de Slow Food wijngids en die van de Italiaanse Sommeliers. 

Het is een volle, krachtige wijn met rijpe, fijne tannines. Een intense geur van bosvruchten en fruit, met daarbij rozenblaadjes en viooltjes. Het jaar 2012 gaf uitgebalanceerde  wijnen met voldoende rijpheid en zuren. Typisch profiel van bosgrond, iets fruit, drop, vanille en mineraliteit. Zeer fijne en lange iets drogende afdronk. Is al jong te goed te drinken, maar enkele jaren flesrijping zal de wijn ongetwijfeld goed doen. Heerlijke wijn voor bij een mooi gerecht, en met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Aanrader!
Lekker bij:stevige vleesgerechten zoals geroosterd of gestoofd vlees; wild (everzwijn) en gevogelte (fazant); rijpe kazen.
Advies
: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 1 uur van te voren decanteren in karaf.
Drinktemperatuur
: 17-18°C
Beoordelingen: Slow Wine: Vino Slow ;  Duemilavini: 5 trosjes ; L'Espresso: 17/20 pt
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Roero Riserva DOCG
Opvoeding: 24 maanden op vat.
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend


Op dronk / bewaren: Ontwikkelt zich nog vele jaren na botteling; komt op dronk vanaf ca 2016, verwachte top 2018-2022, maar kan 10+ jaar ouderen.