Ca Rossa - Birbet ( Brachetto )

brachetto
biologisch
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 11,50
€ 10,95


De Brachetto is een aromatische rode druif die al sinds tijden in de Roero verbouwd wordt. De druif geeft levendige wijnen met een floraal karakter (rozenblaadjes) en veel rood fruit, vooral framboos en bosaardbeien. Er worden meestal zoete dessertwijnen van gemaakt. De klassieke dessertwijn wordt met de passito methode (indrogen van de druiven) gemaakt, maar er bestaat ook een licht mousserende variant met zo'n 5 a 6% alcohol. In de Roero heet deze wijn traditioneel "Birbet" en is van de zgn "brachetto al grappolo lungo" oftewel de brachetto met lange trossen. Die volgen de wijnmakers iets betere want frissere wijnen geven, dan de "gewone" brachetto van de Brachetto d'Acqui. Deze wijn wordt ook wel de rode Moscato genoemd.

In de geur vooral stuivend rood fruit zoals framboos en aardbei, met wat tonen van rozenblaadjes erachter. Het zoet wordt mooi gebalanceerd door een licht zuurtje......gewoon een feestje om te drinken! Deze wijn krijg je ook nog weg na een zware maaltijd als je geen zin meer hebt in een zware dessertwijn. Met in de meeste jaren maar 5 of 5,5 % alcohol. Met een fijn bubbeltje is het een heerlijke drinkwijn, ook bijvoorbeeld op een warme zomermiddag.

Lekker bij: zoete en halfzoete desserts met chocolade en/of rood fruit; bij gebak zoals bv aardbeientaart; bij sorbets en ijs; om zo te drinken / als aperitief.
Advies
Drinktemperatuur 8-10 °C maar kan wat koeler, eventueel zelfs op koelkast temperatuur.
Meer informatie:
Druif: 100% brachetto
Streek: Roero
Classificatie: geen
Opvoeding: inox
Oogst:
Productie:
Beoordelingen:
Op dronk / bewaren: Op dronk, drinken t/m 2021, wordt niet beter door opleggen dus gewoon lekker opdrinken!