Castello di Tassarolo - Gavi "Spinola" 2013

Castello di Tassarolo  - Spinola 2009
Cortese
Biologisch Dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:

€ 10,95
TIJDELIJK UITVERKOCHT    € 9,95


De Gavi streek staat bekend om zijn vrij lichte en vooral minerale wijnen van de Cortese druif. Ze worden vanwege het vaak wat ziltige karakter veel gedronken bij alles wat uit de zee komt. De Spinola is een klassieke Gavi en heeft alleen opvoeding in stalen tanks gehad, zodat hij fris en fruitig blijft. De wijn wordt zo lang mogelijk in stalen gehouden en in delen gebotteld, om de bloemige frisheid maximaal te bewaren.

De wijn heeft een geur met oranjebloesem en kamille, en verder wat citrus en tropisch fruit. In de volle smaak wordt dit nog aangevuld met ananas en een duidelijke mineraliteit. Een heerlijke frisse wijn, die gevaarlijk makkelijk drinkt! Gaat goed samen gaat met schaal- en schelpdieren en vis, maar minstens zo lekker om zo te drinken voor of na het eten, vooral goed gekoeld als het warm is. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Vanaf jaargang 2013 ook verkrijgbaar als bag-in-box - handig en voordelig!!

Lekker bij: bij de lunch of picknick; als aperatief of bij de borrel; bij schaal- en schelpdieren en vis; om zo te drinken
Advies
: niet te koud drinken
Drinktemperatuur
: 8-10°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Meer informatie:
Druif: 100% Cortese
Streek: Gavi
Classificatie: Gavi DOCG
Opvoeding: inox.
Oogst: niet bekend
Productie: 20.000 flessen


Op dronk / bewaren: Op dronk; drinken t/m 2016