Wijnen

In het menu links zijn de wijnen per wijnhuis te bekijken. Bij elke wijn staat een beschrijving, met daarbij bewaar- en serveer suggesties en een korte beschrijving van de producent. Meer technische informatie en kan gevonden worden door op de knop te klikken.

Meer informatie over de producenten is te vinden in de beschrijvingen van de wijnhuizen. Ook is in het Wijn Info menu meer informatie te vinden over gebieden,  druivensoorten en andere achtergrondinformatie.

Castello di Uviglie - Grignolino "San Bastiano - Terre Bianche" 2013

Grignolino naturale
Prijs per fles: € 13,15
Vanaf 12 flessen:
€ 12,50

De Grignolino druif is een van de oudste - zo niet dé oudste - autochtone druivensoorten van Piemonte. Ondanks dat is het een tamelijk onbekende en daardoor ondergewaardeerde soort. Toch worden er hele mooie en interessante wijnen mee gemaakt. De meeste Grignolino's zijn lichte wijnen met weinig body, weinig kleur, flink zuren en veel tannines. Om de tannines niet te laten overheersen wordt er vaak rosé van gemaakt, of lichte rode wijn.

De San Bastiano "Terre Bianche" is een echter bijzondere versie van Grignolino. Hiervoor gebruikt wijnmaker Simone Lupano een selectie van de beste druiventrossen, die vervolgens 3 jaar op grote vaten gerijpt wordt, en daarna nog 1 jaar in de fles. Dat is tegenwoordig ongebruikelijk, maar 100 jaar geleden werd wijn van de Grignolino druif heel vaak op grote vaten ("botte") gerijpt, om met name de tannines wat zachter en ronder te maken. Dit is een van de weinige wijnen die tegenwoordig weer/nog zo gemaakt wordt, en met een positief resulaat!

De wijn heeft een mooie gerijpte geur die wel wat aan nebbiolo doet denken, maar dan wat fruitiger. De mooie zuren geven een lekkere frisheid die niet overheerst, met afgeronde rijpe tannines. Dit maakt het een goede wijn voor bij eten, zowel bij voorgerechten al hoofdgerechten. Fraaie wijn, zeker het proberen waard!

Lekker bij: antipasti; risotto'wit vlees'; rood vlees
Advies
: 0,5 uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur
: 16-18°C
Beoordelingen:

Technische informatie en beoordelingen

 

Proefpakketten gemengd

Weet je niet zo goed welke wijn je moet kiezen? Bestel dan eerst een proefpakket!

Met een proefpakket maak je gemakkelijk en voordelig kennis met de wijnen van Piemonte Import!

Proefpakketten worden gratis thuisbezorgd. (Bij bezorging in België geldt een toeslag van 5,- per bestelling).

Een proefpakket kan maar één keer worden besteld per klant, en van elk pakket maximaal één per bestelling. Er kunnen wel verschillende proefpakketten tegelijk besteld worden. Als een wijn in meer dan één pakket zit, wordt deze soms vervangen door een andere wijn. De samenstelling van de pakketten is indicatief en kan dus soms op onderdelen afwijken, afhankelijk van de (tijdelijke) beschikbaarheid van een wijn.

TIJDELIJK KAN NU OOK MEER DAN 1 VAN ELK PROEFPAKKET BESTELD WORDEN!

 

De volgende gemengde pakketten zijn te bestellen:


"Budget" (gemengd - 6 flessen)

normaal ca. 59,- prijs: € 52,-

1 x Deltetto "Suasi" (arneis/chard)
1 x Castello di Uviglie "Ninfea" (chardonnay)
1 x La Meridiana "Quattro Terre"

1 x Cast. di Uviglie "Bricco d. Conte" (barbera)
1 x Tenuta la Meridiana "Vitis"(barbera)
1 x Luigi Giordano "Langhe Rosso"

 

“Bianco” (wit – 6 flessen)

normaal ca. 89,- prijs: € 78,-

1 x Deltetto - “Langhe Favorita” (favorita)
1 x Mariotto - “Profilo” (cortese)
1 x Deltetto - Roero Arneis “Daivej” (arneis)

1 x Malvira – “Langhe Riesling” (riesling)
1 x Pechenino “Vigna Maestro” (chard/sauv)
1 x Pomodolce “Diletto” (timorasso)

 

“Arneis” (wit – 6 flessen)

normaal 90,- prijs: € 79,-

1 x Olivero – "Langhe Arneis”
1 x Deltetto - Roero Arneis “Daivej”
1 x Matteo Correggia - “Roero Arneis”

1 x Malvira – "Roero Arneis"
1 x Deltetto - Roero Arneis “San Michele”

1 x Malvira – Roero Arneis "Trinita"

 

“Rosso” (rood- 6 flessen)

normaal ca. 84,- prijs: € 73,50

1 x Pecchenino “San Luigi” (dolcetto)
1 x Olivero “Barbera d’Alba” (barbera)
1 x Matteo Correggia “Anthos” (brachetto)

1 x Giordano "Langhe Freisa"
1 x Deltetto “Roero” (nebbiolo)
1 x Melognis “Novamen”(barbera/pinot nero)

 

“Barbera” (rood – 6 flessen)

normaal ca. 80,- prijs: € 70,-

1 x Meridiana – Barbera d’Asti “Gagie”
1 x Hilberg – “29,5”
1 x Melognis – “Ardy”

1 x Matteo Correggia – “Barbera d’Alba”
1 x Mario Olivero – “Barbera d’Alba”
1 x Castello di Uviglie “Le Cave”

 

“Barbera Superiore” (rood – 6 flessen)

normaal ca. 113,- prijs: € 99,-

1 x Meridiana “Bricco Sereno”
1 x Luigi Giordano “Barbera barrique”
1 x Matteo Correggia "Barbera d'Alba"

1 x Olivero “Campii Raudii”
1 x Meridiana “Tra la Terra e il Cielo”
1 x Castelli di Uviglie “Pico Gonzaga”


“Nebbiolo Superiore” (rood – 6 flessen)

normaal ca. 110,- prijs: € 96,-

1 x Correggia "Roero"
1 x Deltetto "Roero"
1 x Giordano “Langhe Nebbiolo”

1 x Olivero “Langhe Nebbiolo”
1 x Paitin “Ca Veja”
1 x Pomodolce “Niall”

" Piemonte " (gemengd - 12 flessen)

normaal ca. 185,- prijs: € 161,50

1 x Mariotto - “Coccalina” (cortese)
1 x Deltetto - “Extra Brut” metodo classico
1 x Mariotto – Moscato "L'Indagato”
1 x Deltetto – “Servaj” (Favorita)
1 x Matteo Correggia – Roero Arneis
1 x Malvira "Tre Uve"

1 x Pomodolce “Diletto” (timorasso)
1 x Luigi Giordano – Langhe Freisa
1 x Pecchenino "San Luigi" (dolcetto)
1 x Matteo Correggia "Barbera d'Alba"
1 x Deltetto “Roero” (nebbiolo)
1 x Cascina Melognis "Novamen" (barbera/pinot)

Bij bestelling van 12 proefflessen kunnen 6 flessen wijn meebesteld worden zonder extra verzendkosten,
bij een proefpakket van 6 flessen kunnen 12 flessen gratis meegezonden worden.

 

 

 

 

 

Hilberg Pasquero - Barbera "29,5" 2016

Hilberg-Pasquero - 29,5
Barbera, Nebbiolo
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Per 12 flessen p/fl:
€ 13,40
TIJDELIJK UITVERKOCHT

De 29,5 is een wijn onder eigen etiket van Piemonte Import. De wijn wordt gemaakt door Hilberg en is eigenlijk hun "basiswijn"; meestal geen 100% barbera maar met een beetje nebbiolo erdoor (dit jaar maar liefst 30%). De wijn gaat een paar maanden op hout, wat hem net wat extra's geeft.
Officieel zonder jaargang, maar is 2016. De naam 29,5 heeft Hilberg aan de wijn gegeven om de biodynamische werkwijze te benadrukken: 29,5 dag is de duur van één maancyclus, die ook op het etiket afgebeeld is. De maankalender is in de biodynamie zeer belangrijk, want deze bepaalt het moment van zaaien, snoeien en oogsten etc.

De 29,5 is crispy en zuiver, fris, iets droppig mineraal, met daarnaast kersen, rood fruit, en een mooi licht bittertje. De wijn heeft een intense smaak met voldoende lengte, en kan eigenlijk overal bij gedronken worden: bij de borrel, bij voorgerechten en bij groente- en vleesgerechten. Goede prijs-kwaliteit verhouding, zeker voor een wijn van een biodynamische top wijnmaker!

Lekker bij: om zo te drinken; bij de borrel; bij voorgerechten en antipasti; bij pasta's, vooral met vlees/tomatensaus; bij wit- en rood vlees, groentengerechten.
Advies
Drinktemperatuur: 16-18 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Barisel - Moscato d'Asti 2014

Moscato Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 9,95
€ 9,50

Aromatische, zoete wijn met licht bubbeltje en laag alcoholgehalte (5%). Omdat ik niet van overzoete moscato hou, zoek ik er altijd eentje die wat minder zoet is en met wat meer zuren, zodat de wijn lekker fris blijft. Hierdoor ook heerlijk om (lekker koud!) op een zomerse middag te drinken, of als aperitief. Maar het blijft natuurlijk vooral een dessertwijn. Barisel maakt een van de betere moscato's in de markt! 
Lekker bij: desserts, vooral met fruit zoals fruitsalade, aardbeien, cake/gebak/taart. Ook bij gerijpte en blauwschimmel kaas.
Advies: drinken uit coupe of wijd glas. Drinktemperatuur 6-8 °C maar als bij warm weer eventueel ook iets koeler.

Lees meer...

 

Gemak dient de mens ! Wil je wel lekkere wijnen drinken, maar heb je geen zin om telkens wijn uit te zoeken en te bestellen? Of te moeten bedenken welke wijn je wilt kopen? Neem dan gewoon een 4-seizoenen Wijnabonnement van Piemonte Import !

Laat je 4 x per jaar verrassen door een selectie van heerlijke wijnen uit het assortiment. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens voordelig: op de abonnement krijg je korting op de wijnen + altijd gratis thuisbezorgd ! Je kan op elk moment van het jaar het abonnement laten ingaan, en zonder verlenging houdt het automatisch weer op na 1 jaar. Je zit dus n ooit opeens er weer een jaar aan vast!

Je ontvangt je wijnpakket in principe telkens aan het begin van het seizoen, dus eind maart, eind juni (vóór de schoolvakanties), eind september en eind december (pakket komt nog voor de Kerstdagen aan). Als je in de week van uitleveren toevallig niet thuis bent kan je dat van te voren aangeven, dan wordt er in onderling overleg een ander moment gekozen. Verzonden kan naar elk adres in Nederland, dus ook de Waddeneilanden. Voor wie over de grens woont: voor afleveradressen in België en Duitsland geldt een kleine toeslag op de verzendkosten.

De abonnementen :

Ieder kwartaal wordt het pakket samengesteld uit het reguliere assortiment (dus geen restanten), en bestaat uit voornamelijk rode en witte wijn, af en toe aangevuld met rosé, mousserende wijn en dessertwijn. Het zijn altijd wijnen die op het moment van leveren nog voorradig zijn, zodat je ze eventueel kan nabestellen als je ze lekker vindt. De pakketten bestaan uit bij het seizoen passende wijnen en is wordt samengesteld uit het hele assortiment.

Het standaard abonnement bestaat uit een pakket van 12 flessen per kwartaal. Naast het standaard pakket kan je ook kiezen voor een kleinere variant (Small) van 6 flessen, of juist een extra groot pakket (Large) van 18 flessen per kwartaal. Meestal zitten er 3 of 4 verschillende wijnen in het standaard pakket; bij het kleine pakket zijn dat er meestal 2 of 3 en bij het grote pakket 4 of meer. Van wijnen die je minder vaak drinkt zoals bv bubbels of dessertwijnen wordt meestal gekozen voor minder flessen. Afhankelijk van je pakket krijg je dus meestal 2 tot 4 flessen per wijn, en soms 1 fles. Uiteraard worden wijnen gekozen die passen bij het seizoen.

Er zijn daarnaast 2 versies van het abonnement:

- het Standaard abonnement met voornamelijk betaalbare wijnen uit het assortiment (van circa € 8 tot circa € 14 euro per fles; gemiddeld ongeveer € 12,50).

- en het Luxe abonnement waarin voornamelijk wijnen uit de prijsklasse van ca € 12,50 tot ca € 25 per fles (gemiddeld circa € 17,50).

 

Prijzen voor 2021, per kwartaal :

abonnement \ Kosten per kwartaal

Standaard

Luxe

S - Small6 flessen p/kw

€ 70,-

€ 97,50

Normaal: 12 flessen p/kw *

€ 135,-

€ 185,-

L -Large – 18 flessen p/kw *

€ 192,50

€ 265,-


De Voordelen :

 • Makkelijk - je hoeft niets te doen, je krijgt het pakket vanzelf thuisgestuurd, je hoeft nergens aan te denken.
 • Voordelig - je krijgt korting tot ruim 15% korting op de wijnen in het pakket. En elk pakket wordt GRATIS thuisbezorgd (zelf ophalen mag natuurlijk ook, dan krijg je een leuk extraatje)
 • Bij een abonnement kan je zonder verzendkosten extra flessen mee laten verzenden.
 • Verrassend ! - Het is elke keer weer een verrassing wat je krijgt, en je proeft wijnen die je zelf misschien niet zo snel zou bestellen.


De Voorwaarden - hoe het werkt :

 • Bij een abonnement krijg je 4 x per jaar een wijnpakket; normaal gesproken aan het eind van maart, juni, september en december. Er kan op elk moment van het jaar gestart worden.
 • De korting c.q. waarde van een pakket geldt als gemiddelde over een jaar; dit kan per afzonderlijk pakket iets afwijken
 • Als abonnee kan je 4 x per jaar zonder verzendkosten andere wijnen mee bestellen, ongeacht het aantal dozen of de grootte van je abonnement. Die worden dan tegelijkertijd met het abonnementspakket verzonden/afgeleverd.
 • Het pakket wordt gratis bezorgd in heel Nederland.
 • Voor België en Duitsland geldt een toeslag voor de extra verzendkosten van € 20,- per jaar (= 5,- per pakket).
 • Een abonnement wordt telkens afgesloten voor 1 jaar en het Small abonnement in 1 x en de overige in 2 x vooraf gefactureerd. Bij het gewone en grote abonnement betaal je dus bij afsluiten de eerste 2 kwartalen vooruit, en halverwege het jaar de 2e helft.
 • Aan het eind van dat jaar wordt je gevraagd of je het komende jaar weer een abonnement wilt. Zonder bevestiging stopt het abonnement automatisch aan het eind van het jaar. Je zit dus nooit onverwachts en ongewenst aan weer een jaar vast: ik geloof in tevreden klanten die dat willen blijven.
 • Bij aanmelding ontvang je een factuur voor het abonnement. Deze moet voor de verzending van het 1e pakket zijn betaald.

Nog vragen? Neem even contact op en bel of mail !

 

 

Deltetto - Bianco "Suasi" 2019

Deltetto Servaj
arneis, chardonnay
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen per fles:
€ 9,70
€ 9,25

De Suasi is een blend van Arneis en Chardonnay. Het is een lekkere wijn, fris en licht fruitig, gemaakt om zo te drinken als kan je wilt maar ook prima samen gaat met niet te stevige gerechten. Heerlijke zomerwijn, voor op het terras of in de tuin! Sinds jaargang 2018 een Langhe Bianco DOC.

Aangename iets bloemige geur en hint steenfruit. In de smaak naast wat fruit ook wat frisse tonen, grapefruit en wat mineraliteit.

Lekker bij: als aperitief; bij antipasti; bij lichte voorgerechten; bij witvis.
Advies: drinktemperatuur 8-10 °C ; op heel warme dagen evt iets koeler
Beoordelingen

technische gegevens

 

Paitin - Langhe Nebbiolo "Ca Veja" 2011

Langhe Paitin
Nebbiolo
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 21,35
€ 19,95


De druiven van deze Langhe Nebbiolo zijn als enige van Paitin niet afkomstig van de wijngaarden rondom Neive in de Barbaresco, maar van een wijngaard ten zuidwesten van Alba in de Barolo. De druiven van de jonge stokken verdwijnen in de basis langhe nebbiolo, die van de oudere stokken met meer concentratie mogen in deze Ca Veja. Deze nebbiolo krijgt een kortere opvoeding op houten vaten dan de Barbaresco's, van 1 tot 1,5 jaar, zodat hij jonger al op dronk is en het fruit wat meer behouden blijft.

De wijn heeft een geur van rood fruit zoals kersen en frambozen, en een hint oosterse kruiden aangevuld met wat rozen en groene kruiden zoals rozemarijn. De wijn heeft voldoende zuren en niet te droge tannines. Lekker stevige wijn met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Lekker bij: geroosterd en gebraden vlees; stoofpotten; wild; halfharde kazen.
Advies
: 1-2 uur voor de maaltijd de fles openen of half uurtje in de karaf.
Drinktemperatuur
17-19 °C.
Beoordelingen: Parker/Wine Advocate:

Lees meer...

 

Matteo Correggia - Roero Arneis 2019

Matteo Corregia - Roero Arneis
Arneis bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 14,95
€ 14,20
Halfje (2018) 37,5 cl per fles :
Vanaf (2018) 12 halfjes :
€ 7,95
€ 7,55

De Arneis is dé bekendste en beste witte druif van de Roero, en langzaam ook een van de bekendste en beste witte wijnen van Italië aan het worden. De Arneis staat eigenlijk alleen in Piemonte aangeplant, en vooral in de Roero. De Arneis heeft van zichzelf niet zo veel zuren, maar dankzij de zandige bodems in de Roero krijgt de Arneis daar wel voldoende zuren en meer smaak.

De Roero Arneis van Correggia is een wat meer stevige Arneis dan in de meeste jaargangen, met wat meer body dan gemiddeld. Nu nog wat jong, maar wel met bewaarpotentieel Fris maar niet teveel zuren, soepel met een licht bloemig-fruitige geur, en een mooie mineraliteit en fijn bittertje in de afdronk. Het is een elegante wijn maar die toch voldoende kracht heeft om ook bij wat stevigere gerechten te drinken. Op zijn lekkerst na ca. 1 tot 3 jaar op de fles (2 tot 4 jaar na jaargang).

Lekker bij: om zo te drinken; bij voorgerechten en antipasti; pasta met witte saus, kaasgerechten, bij gevogelte, bij groentegerechten; bij visgerechten en schaaldieren.
Advies: gekoeld maar niet te koud drinken (10-12°C).
Beoordelingen: James Suckling: 91 pt

technische info & recensies

 

Ca Rossa - Roero "Audinaggio" 2011

Cascina Ca’Rossa - Mompissano 2007
nebbiolo biologisch
Prijs per fles :
Vanaf 6 flessen per fles :
€ 24,75
€ 23,50


De Audinaggio is de tweede nebbiolo cru van Ca Rossa, maar doet er vaak niet voor onder. Dat geldt zeker voor deze jaargang 2011, die van Antonio Galloni maar liefst 92 'Parker" punten kreeg. Nebbiolo uit de Roero combineert de potentie tot ouderen met  drinkbaarheid als de wijn nog jong is.

Het is een volle, krachtige wijn met rijpe, fijne tannines. Een intense geur van bosvruchten en rood fruit, met daarbij groene kruiden zoals rozemarijn en munt, rozenblaadjes en viooltjes. Het warme 2011 laat zich ook hier gelden, met dik fruit, maar voldoende balans door mooie zuren. Verder bosgrond, drop, leer, ceder, lik vanille van het hout, en een mooie mineraliteit. Zeer fijne lange afdronk. Is al jong te goed te drinken, maar enkele jaren flesrijping zal de wijn ongetwijfeld goed doen. Heerlijke wijn voor bij een mooi gerecht, en met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Aanrader!
Lekker bij:stevige vleesgerechten zoals geroosterd of gestoofd vlees; wild (everzwijn) en gevogelte (fazant); rijpe kazen.
Advies
: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 1 uur van te voren decanteren in karaf.
Drinktemperatuur
: 17-18°C
Beoordelingen: Vinous/Galloni: 92 pt

technische info

 

Cascina Melognis - "Ardy" 2016

Cascina Melognis Ardy
barbera, chatus
naturale
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 12,60
€ 11,95

Deze wijn heeft een heel eigen karakter, en dat komt door de samenstelling van de blend: naast 70% barbera zit er 30% Chatus in (ook wel bekend als Nebbiolo di Dronero). Deze Chatus is een nogal stevige jongen, met veel kleur en smaak en vrij harde tannines. daarom wordt hij altijd alleen maar aan andere druiven toegevoegd en nooit als wijn op zichzelf gemaakt. Door de houtrijping van 1,5 jaar zijn de tannines al wat afgerond, en na een jaartje flesrijping nog wat meer.

De Ardy wordt gekenmerkt door de groene tonen van buxus, citronella, munt en eucaliptus, naast het kenmerkende donkere fruit van de barbera. Dat geeft de wijn, samen met zijn zuren, een mooie frisheid, die hem de perfecte begeleider maakt van stevige vleesgerechten
Lekker bij: bij gebraden en geroosterd vlees, stoofvlees, ook lekker bij de BBQ.
Advies
: 1 uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur
: 17-18°C
Beoordelingen: L'Espresso 16,5/20 pt

Technische informatie en beoordelingen

 

Vermouth di Torino Superiore bianco - Romano levi

obv nebbiolo wijn en Levi grappa

alc. 17 %
Prijs per fles :
€ 26,55
deze vermouth kan samen met wijn in één doos verzonden worden

Een "Vermouth de Torino Superiore" - waarbij Superiore de aanduiding is voor de betere ambachtelijke vermouths. Gemaakt naar origineel oud recept van Lidia Levi, op basis van Arneis wijn, versterkt met Levi grappa en 9 aromatische kruiden. Lekker als aperitief, in de mix of in cocktails.


 

Antica Distilleria - grappa Moscato

Antica Distilleria Barbera
moscato
Alc. 42% vol

Prijs per fles :

€ 30,75
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Deze grappa di moscato is iets bloemig van geur, met een aromatische smaak van muskaat en rijp fruit. Mooi zacht en rond, met een heel licht zoetje.
.
 

Tenuta La Meridiana - "Quattro Terre" bianco 2018

Le Quattro Terre | Tenuta La Meridiana
Barbera Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 9,95
NU 10 + 2 GRATIS !! = € 8,29
Bestelcode:
Opslaan
Gemaakt van druiven uit 4 wijngaarden, vandaar de naam "quattro terre". Deze witte wijn is voor ca de helft gemaakt van de Nebbiolo druif, die normaal gesproken alleen maar gebruikt wordt voor de topwijnen in Piemonte zoals Barolo en Barbaresco. Dit geeft stevigheid en structuur aan de wijn. Het lekkerst na minimaal een jaartje op de fles, op zijn  top vanaf voorjaar 2020.

Heerlijke ongecompliceerde wijn, met wat fruit en mineraliteit en mooi droog een licht bittertje en lekker fris. Voor bij de borrel maar ook voor bij voorgerechten en vis.
Lekker bij:
Advies
:
Drinktemperatuur
10-12 °C.

Lees meer...

 

Malvira' - Roero Arneis 2019

Malvira Arneis 2011
Arneis bio
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 14,75
€ 13,95


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt algemeen gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en lekker fris blijft. De Arneis van Malvira is van hoog niveau en altijd een van de beste van de streek. De stijl is ondanks de klassieke vinificatie altijd vrij toegankelijk en zacht. Malvira is bio gecertificeerd, net als sommige van hun wijnen.

De wijn heeft een minerale, fruitige geur waarin de kenmerkende venkel geur te herkennen is. In de smaak geel steenfruit zoals perzik, venkel, amandel, en iets citrus. In de afdronk mineraliteit en fruit.

Lekker bij: om zo te drinken, bij voorgerechten; vis en rauwe vis; sushi; zeevruchten zoals inktvis en garnalen; pasta met groentensaus; verse kaas
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Olivero - Langhe Arneis 2019

Olivero - Campii Raudii
barbera Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 12,35
€ 11,75


Dat Lorenzo Olivero niet alleen goede Barolo's kan maken blijkt uit zijn brede range wijnen, waaronder deze Barbera. Int het zeer warme 2017 deed de Barbera druif het vaak goed, omdat die van veel warmte houdt.

Lekker volfruitige Barbera. De wijn heeft een rijping gehad van circa half jaar op stalen tank en daarna nog 6 - 8 maanden op vat. Daardoor mooie balans tussen fruit en houttonen.
Lekker bij: voorgerechten, vlees, gebraden worst; pasta met rode saus; gevogelte, zachte en halfharde kazen
Advies
: half uur voor de maaltijd de fles openen
Drinktemperatuur
: 17-18°C

Lees meer...

 

Claudio Mariotto - Cortese frizzante "Coccalina"

Claudio Mariotto Coccalina
cortese naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
TIJDELIJK UITVERKOCHT   12,95
€ 12,30


De Coccalina is een licht mousserende witte wijn, die gemaakt wordt van de cortese druif. De wijn wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als Prosecco, maar omdat Piemonte minder warm is en er een andere druivensoort gebruikt wordt, is deze wijn net even wat frisser en droger dan prosecco. Maar minstens zo lekker! Claudio laat de druiven niet te rijp worden, zodat het alcoholpercentage meestal niet boven de 12% uit komt, om de wijn lekker licht te houden. Heerlijk dus als aperitief of om zomers te drinken, maar kan ook prima bij het eten.

Stuivende geur met iets bloemen, muskaat, sinaasappelbloesem, wit en geel fruit, en hint broodkorst. De fijne bubbels maken het een heerlijke zomerse dorstlesser of een mooi aperitief.

Lekker bij: als aperitief / om zo te drinken; bij oesters; bij vis, zeevruchten en schaaldieren. 
Advies
: wanneer jong gedronken eventueel wat lucht geven in karaf. 
Drinktemperatuur
: 8-10°C en zomers eventueel nog iets koeler
Beoordelingen:

Lees meer...

 

Hilberg Pasquero - Vareij 2015

Hilberg-Pasquero - Vareij 2009
Brachetto, Barbera
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen per fles:
Vanaf 12 flessen per fles:
€ 21,60
€ 19,95
€ 18,95

De Vareij is een blend gemaakt van ca 70% brachetto en 30% barbera druiven, en heeft daarom geen DOC status. Dat betekent zeker niet dat het een mindere wijn is, in tegendeel! Brachetto is een aromatische druif waar meestla zoete wijn van gemaakt wordt. Droog gevinifieerd geeft hij vrij slanke wijnen met weinig zuren. Door de toevoeging van een deel barbera is deze wijn duidelijk fruitiger en voller geworden, met een lekker zuurtje.

Hij heeft een zeer bijzonder smaakprofiel, met een stuivend bouquet van vooral rozenblaadjes, viooltjes, geranium, en rood fruit van aardbeien, bramen en frambozen. Een lichte tot medium body met voldoende zuren, en is daardoor een erg goed doordrinkbare wijn. Een bijzondere wijn, die het beste licht gekoeld gedronken wordt (heerlijk in de zomer!), met interessante gastronomische toepassingen.

Lekker bij: past goed bij gerechten uit de oosterse keuken zoals thais, indonesisch of chinees; bij sushi; bij visgerechten; bij voorgerechten en antipasti
Advies
Drinktemperatuur: licht gekoeld ca 14 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Castello di Tassarolo - Gavi "Spinola" 2013

Castello di Tassarolo - Spinola 2009
Cortese
Biologisch Dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:

€ 10,95
TIJDELIJK UITVERKOCHT    € 9,95


De Gavi streek staat bekend om zijn vrij lichte en vooral minerale wijnen van de Cortese druif. Ze worden vanwege het vaak wat ziltige karakter veel gedronken bij alles wat uit de zee komt. De Spinola is een klassieke Gavi en heeft alleen opvoeding in stalen tanks gehad, zodat hij fris en fruitig blijft. De wijn wordt zo lang mogelijk in stalen gehouden en in delen gebotteld, om de bloemige frisheid maximaal te bewaren.

De wijn heeft een geur met oranjebloesem en kamille, en verder wat citrus en tropisch fruit. In de volle smaak wordt dit nog aangevuld met ananas en een duidelijke mineraliteit. Een heerlijke frisse wijn, die gevaarlijk makkelijk drinkt! Gaat goed samen gaat met schaal- en schelpdieren en vis, maar minstens zo lekker om zo te drinken voor of na het eten, vooral goed gekoeld als het warm is. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Vanaf jaargang 2013 ook verkrijgbaar als bag-in-box - handig en voordelig!!

Lekker bij: bij de lunch of picknick; als aperatief of bij de borrel; bij schaal- en schelpdieren en vis; om zo te drinken
Advies
: niet te koud drinken
Drinktemperatuur
: 8-10°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Malvira' - Roero Arneis 2019 BIOLOGISCH

Malvira Arneis 2011
Arneis bio
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 15,50
€ 14,75


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt algemeen gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt en lekker fris blijft. De Arneis van Malvira is van hoog niveau en altijd een van de beste van de streek. De stijl is ondanks de klassieke vinificatie altijd vrij toegankelijk en zacht. Malvira is bio gecertificeerd, net als sommige van hun wijnen, zoals bv deze versie van hun Arneis.

De wijn heeft een minerale, fruitige geur waarin de kenmerkende venkel geur te herkennen is. In de smaak geel steenfruit zoals perzik, venkel, amandel, en iets citrus. In de afdronk mineraliteit en fruit.

Lekker bij: om zo te drinken, bij voorgerechten; vis en rauwe vis; sushi; zeevruchten zoals inktvis en garnalen; pasta met groentensaus; verse kaas
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Matteo Correggia - brachetto secco "Anthos" 2016

Matteo Corregia - Anthos
brachetto biologisch
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 14,95
€ 14,20


De Anthos is gemaakt van de oude inheemse brachetto druif, een aromatische rode druivensoort die vooral gebruikt wordt voor licht mousserende dessertwijnen (zoals Birbet). Er zijn echter een paar wijnmakers - zoals Correggia - die er ook een droge wijn van maken. Dit geeft stuivende rode wijnen, met een kenmerkende geur.

Ook deze lichtrode wijn heeft die typische geur van rozenblaadjes, buxus en jeneverbes, aangevuld met geuren van klein rood fruit zoals framboos en aardbei, en wat kruiden. De geur is soms bijna zoet maar de wijn is wel helemaal droog. Hoe koeler je hem drinkt, hoe "groener" en vegetaler de smaak. Een bijzondere wijn en lekker als zomers rood!

Droge Brachetto wordt traditioneel ook licht gekoeld gedronken, dus van te voren even (half) uurtje in de koelkast zetten. Vooral ook lekker bij de aziatische keuken

Lekker bij: voorgerechten en antipasti; bij gerechten uit de aziatische keuken zoals chinese, thaise en indonesische gerechten, bij indiaase curry's; groentegerechten, en bij gebakken vis.
AdviesDrinktemperatuur: licht gekoeld drinken (13-15°C).
Beoordelingen:

technische info & recensies

 

Deltetto - Langhe Favorita "Servaj" 2019

Deltetto Servaj
Favorita
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen per fles:
Half flesje 37,5 cl :
Per 12 halfjes

€ 12,35
€ 11,75
€ 7,30
€ 6,95


De Favorita druif is een van de traditionele autochtone druivensoorten van de Roero. In Ligurië en Sardinië wordt deze druif ook wel Vermentino genoemd, maar omdat de bodems daar meestal heel anders zijn zijn die wijnen meestal wat zwaarder. Door de zandige bodems van de Roero is de Favorita aromatischer en iets frisser. Meestal is Favorita lekker stuivend in het glas. Een echte zomerse wijn die lekker is om zo te drinken!

Stuivende geur met bloemen, citrus en wit fruit. Intense geur en smaak, mineraal, soepel maar met voldoende zuren dus lekker fris. Heerlijk als aperitief maar kan ook prima bij niet te zware voorgerechten.

Lekker bij: als aperitief; bij antipasti; bij schaaldieren zoals kreeft en krab(-salade), fruit de mer; bij eiergerechten; bij lichte voorgerechten.
Advies: drinktemperatuur 8-10 °C ; op heel warme dagen evt iets koeler
Beoordelingen: Decanter: Highly Recommended - 17,25/20 pt (klik voor download)

technische gegevens

 

Paitin - Langhe "Paitin" 2009 ( nebbiolo / barbera )

Langhe Paitin
Nebbiolo, Barbera, Cabernet sauvignon
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 22,35
€ 21,25


Tot een aantal jaar geleden maakten bijna alle goede wijnhuizen van Piemonte ook een blend. Deze wijnen waren een antwoord op de "super-tuscans" uit Toscane vanaf de jaren '80, die aanleiding waren om ook in Piemonte franse druivensoorten zoals cabernet en merlot aan te planten. De wijnen zijn daardoor wat internationaler van stijl, en liefhebbers van bv franse en spaanse wijnen vinden dergelijke blends vaak erg lekker. Vanwege o.a. de toegenomen vraag naar nebbiolo en barbera wijnen is deze traditie een beejte verdwenen, maar Paitin maakt nog steeds zo'n blend. En wat voor een! Deze jaargang kreeg bv maar liefst 91+ punten van Parker/Wine Advocate. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, een koopje!

Volle geur met veel fruit zoals amarenen, bessen, pruimen, zwarte bes, kers en wat ceder en aardse tonen. Complexe smaak met naast het fruit ook wat florale tonen, cacao, peper, olijf en specerijen, en nu de wijn nog jong is ook wat vanille en hout. Heerlijke lange afdronk. Dankzij de ronde tannines en niet te veel zuren ook jong al aangenaam drinken, al zal de wijn de komende tijd alleen nog maar mooier worden. Eetwijn die vraagt om stevig gerecht.

Lekker bij: geroosterd en gebraden vlees; stoofpotten; wild; gekruid gevogelte; gerijpte kazen.
Advies
: 1-2 uur voor de maaltijd de fles openen of half uurtje in de karaf.
Drinktemperatuur
17-19 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 rode glaasjes ; Parker/Wine Advocate: 91+ pt.

Lees meer...

 

Claudio Mariotto - Moscato frizzante "L'Indagato"

cortese naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 12,35
€ 11,75


De Indagato is een licht mousserende (half) zoete witte wijn, die gemaakt wordt van de Moscato druif. De wijn wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als Moscato 'd Asti, maar omdat de Colli Tortonesi niet in de Monferrato liggen vallen de wijnmakers hier buiten de grenzen van de appellatie. Daarom mag de druif ook niet genoemd worden, en staat er "Mus ca te". Maar de wijn is er niet minder om! Net als Moscato d'Asti is de wijn aromatisch, met een fijn bubbeltje en maar 5 a 6 % alcohol.   

Vroeger heette hij Fior d'Arancio, omdat de wijn altijd een beetje sinaasappelbloesem geurde. Toen bleek dat er elders in Italië een bestaande wijnsoort officieel zo heet, en kreeg Claudio brieven van juristen dat die naam niet meer mocht. Daarom koos hij de naam "l'indagato", wat zoiets als "de verdachte" of "de verbodene" betekent. Italiaanse humor.

In tegenstelling tot witte wijn drink je deze wijn ongeveer op koelkast temperatuur of iets er boven, zo 6 a 8 graden. Lekker bij gebak en desserts zonder chocolade.

Lekker bij: als aperitief / om zo te drinken; bij oesters; bij vis, zeevruchten en schaaldieren. 
Advies
: wanneer jong gedronken eventueel wat lucht geven in karaf. 
Drinktemperatuur
: 6-8°C en zomers eventueel nog iets koeler
Beoordelingen:

Lees meer...

 

Tenuta La Meridiana - "Quattro Terre" rosé 2019

Le Quattro Terre | Tenuta La Meridiana
Barbera Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 10,35
€ 9,95

Gemaakt van druiven uit 4 wijngaarden, vandaar de naam "quattro terre". Deze rose is gemaakt van de Barbera druif, doe vanwege zijn fruitige karakter en hoge zuren geschikt is om lekkere frisse rosé van te maken. DE Quattro Terre is licht rose tot zalmrose van kleur met een fijne fruitige geur. Droog maar soepel.

Heerlijke ongecompliceerde wijn, met wat fruit en mineraliteit, voldoende droog en lekker fris. Voor bij de borrel maar ook voor bij voorgerechten en vis.
Lekker bij:
Advies
:
Drinktemperatuur
10-12 °C.

Lees meer...

 

Antica Distilleria - grappa Barbera

Antica Distilleria Barbera
barbera
Alc. 42% vol

Prijs per fles :

€ 30,75
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ook de heldere grappa's zoals deze krijgen bij de Antica Distilleria een houtrijping, maar dan op oude vaten die geen kleur meer afgeven. Deze houtrijping maakt de grappa zachter en verfijnder.  

De barbera is mooi zacht en rond, fruitig, bloemig, met intense smaak.
.
 

Ca Rossa - Roero Riserva "Mompissano" 2012

Cascina Ca’Rossa - Mompissano 2007
nebbiolo biologisch
Prijs per fles :
Vanaf 6 flessen per fles :
€ 27,95
€ 26,55


De Roero Riserva Mompissano is de top nebbiolo cru van Ca Rossa. De Mompissano heeft 2 jaar vatrijping gehad en is de laatste jaren bijzonder goed geslaagd, wat ook blijkt uit de toekenning van de hoge scores. Deze jargang kreeg onder andere de hoogste waardering in de Slow Food wijngids en die van de Italiaanse Sommeliers. 

Het is een volle, krachtige wijn met rijpe, fijne tannines. Een intense geur van bosvruchten en fruit, met daarbij rozenblaadjes en viooltjes. Het jaar 2012 gaf uitgebalanceerde  wijnen met voldoende rijpheid en zuren. Typisch profiel van bosgrond, iets fruit, drop, vanille en mineraliteit. Zeer fijne en lange iets drogende afdronk. Is al jong te goed te drinken, maar enkele jaren flesrijping zal de wijn ongetwijfeld goed doen. Heerlijke wijn voor bij een mooi gerecht, en met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Aanrader!
Lekker bij:stevige vleesgerechten zoals geroosterd of gestoofd vlees; wild (everzwijn) en gevogelte (fazant); rijpe kazen.
Advies
: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 1 uur van te voren decanteren in karaf.
Drinktemperatuur
: 17-18°C
Beoordelingen: Slow Wine: Vino Slow ;  Duemilavini: 5 trosjes ; L'Espresso: 17/20 pt

technische info

 

Vermouth di Torino Superiore rosso - Romano levi