Matteo Correggia 'Barbera d'Alba' 2019
Een heerlijke Barbera, gemaakt om jong te drinken. De jongere jaargangen kregen daarom een nog kortere rijping op houten vaten dan de deze 2019.
De smaak is fris en open met een combinatie van rood en donker fruit, zoals bessen, kersen, pruimen, aardbei en cassis. Daarnaast een lichte kruidigheid en tonen van leer en tabak. Zoals alle Barbera's uit de Roero heeft hij mooie frisse zuren. Zoals veel wijnen uit Piemonte wordt hij voller, ronder en complexer met een paar jaar flesrijping, en is de wijn op zijn best ca. 4-6 jaar na vintage.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Barbera
Wijngaard: diverse
Terrein: fijn zand
Expositie: diverse
Hoogte wijngaarden: 250-310 m.
oogst: handmatig in kleine kratten, eind september
Vinificatie: 6-8 dagen maceratie op de schillen en vergisting in RVS tanks.
Opvoeding/rijping: 6-9 maanden in hout, vooral barriques 3e en 4e passage.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Barbera |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Matteo Correggia |
Wijnjaar | 2019 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 13,5% |
Appellatie | Barbera d'Alba DOC |
Serveertemperatuur | 17-19° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, Gestoofd (rund)vlees, Varkensvlees, (rook)worst, Tamme eend, parelhoen, ganzeborst, Aziatische en Creoolse keuken, Pasta met vlees- of tomatensaus, lasagna, Lamsvlees |