Matteo Correggia 'Anthos' 2021
De Anthos is gemaakt van de oude inheemse brachetto druif, een aromatische rode druivensoort die vooral gebruikt wordt voor licht mousserende dessertwijnen (zoals Birbet). Er zijn echter een paar wijnmakers - zoals Correggia - die er ook een droge wijn van maken. Dit geeft stuivende rode wijnen, met een kenmerkende geur.
Ook deze lichtrode wijn heeft die typische geur van rozenblaadjes, geranium, viooltjes, buxus en jeneverbes, aangevuld met geuren van klein rood fruit zoals framboos en aardbei, en wat kruiden. De geur lijkt bijna zoet maar de wijn is wel helemaal droog. Een bijzondere wijn traditioneel licht gekoeld wordt gedronken, dus van te voren even (half) uurtje in de koelkast zetten, en zomers eventueel iets langer.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Brachetto al grappolo lungo
Wijngaard:
Terrein: fijn zand
Expositie: oost tot zuid
Hoogte wijngaarden: 250 tot 280 m.
oogst: handmatig in kleine kratten, half september
Vinificatie: maceratie en vergisting van 6 tot 8 dagen in RVS tanks.
Opvoeding/rijping: minimaal 4 maanden in RVS tanks.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Brachetto |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Matteo Correggia |
Wijnjaar | 2021 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 13% |
Appellatie | Piemonte Rosso DOC |
Serveertemperatuur | 14-16° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Vegetarische- en groentegerechten, Vis, Aziatische en Creoolse keuken, curry's, Voorgerechten, Antipasti, Aperitivo met kaas, worst en ham, Aperitief, bij een zonnige vrije middag |
Allergenen | Sulfiet |