Malvira - Roero Riserva 'Trinita' 2016
Deze Roero Riserva is gemaakt van druiven uit de Trinita wijngaard, die de meest zandigere bodem van de drie cru's heeft. Daardoor is deze wijn wat lichter, fruitiger en eleganter dan Barolo's en Barbaresco's, maar zeker niet minder! En met veel minder harde tannines, waardoor je de wijn relatief jong al kan drinken. Die tannines zitten er overigens wel in, dus deze wijn kan zeker tot 20 jaar ouderen.
Complexe uitgebalanceerde wijn met in de geur aroma's van met name donker fruit zoals pruimen en bramen, met specerijen en vegetale tonen zoals rozenblaadjes. In de smaak ook wat rood fruit zoals aalbes en framboos, aangevuld met hints van tabak en peper, mint en specerijen. Mooie structuur met gemiddeld tannines en een mooie frisheid. Komt het best tot zijn recht na flink wat jaren flesrijping.
Op dronk vanaf ca. 2023, verwachte top 2026-2031+
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Nebbiolo
Wijngaard: Trinita
Terrein: zandig, met kleilagen
Expositie: amphitheater vorm, uiteenlopend van oost naar zuid naar west, en stukje zelfs noord
Hoogte wijngaarden: 210-320 m
oogst: handmatig in kleine kratten
Vinificatie: maceratie en vergisting op RVS tank
Opvoeding/rijping: ca 24 maanden in houten vaten, daarna op fles.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Nebbiolo |
Landbouw | Biologisch ongecertificeerd |
Wijnhuis | Malvirà |
Wijnjaar | 2016 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Appellatie | Roero Riserva DOCG |
Serveertemperatuur | 17-19° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, Gestoofd (rund)vlees, ossobucco, Vegetarische- en groentegerechten, Tamme eend, parelhoen, ganzeborst, Mager wild zoals hert, ree, haas, fazant, duif, Kaasplank met gerijpte kazen (dessert) |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | 1-2 uur van te voren openen. |