Malvira - Roero Riserva 'Renesio' 2011
Slow Food / Slow Wine gids:
Roero Riserva Renesio van Malvirà is een cru geproduceerd met Nebbiolo druiven die biologisch geteeld zijn uit de gelijknamige Renesio wijngaard.
In de intense geur zijn rozenblaadjes, munt, specerijen, bosgrond, blauwe bes en tabak. In de smaak is hij warm en complex, met voelbaar aanwezige tannines, evenwichtig en harmonieus, sappig en met een lange en aanhoudende afdronk. Komt het beste tot zijn recht na flink wat jaren flesrijping.
Op dronk vanaf ca. 2019, verwachte top 2022-2027+.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Nebbiolo
Wijngaard: Renesio
Terrein: kalkrijk, voor de Roero vrij kleiig
Expositie: zuid, noord en oost
Hoogte wijngaarden: 260-320 m
oogst: handmatig in kleine kratten
Vinificatie: vergisting op RVS tank
Opvoeding/rijping: minimaal 24 maanden in houten vaten, daarna in de fles.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Nebbiolo |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Malvirà |
Wijnjaar | 2011 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 14,5% |
Appellatie | Roero Riserva DOCG |
Serveertemperatuur | 17-19° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, Gestoofd (rund)vlees, ossobucco, Vegetarische- en groentegerechten, Tamme eend, parelhoen, ganzeborst, Mager wild zoals hert, ree, haas, fazant, duif, Kaasplank met gerijpte kazen (dessert) |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | Decanteren in smalle karaf ivm mogelijk depot in de fles. |