Met de 'Tre Uve' ("3 druiven") laat wijnmaker Roberto Damonte van Malvira zien wat hij in huis heeft. Op geraffineerde wijze maakt hij gebruik van de eigenschappen van de karakters van de druivenrassen: de chardonnay geeft de wijn body en kracht, zonder zwaar en boterig te worden. De Sauvignon geeft hem elegantie en een wat meer stuivende geur, en de Arneis zorgt voor frisheid en mineraliteit. Het resultaat is een fraaie wijn, complex en met een goede balans, die mede dankzij de houtrijping tot 15 jaar op fles kan ouderen.
In de eerste jaren proef je vers wit fruit, toast, amandel, hazelnoot, citrus en een licht bittertje in de afdronk. Na ca 5 jaar wordt het meer rijp, met geel en tropisch fruit zoals bv ananas, en iets tonen van honing. Vooral gerijpt een fraaie, complexe wijn voor bij een mooi gerecht.
Drinken ca. 2024-2028.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 40% Chardonnay, 40% Sauvignon blanc, 20% Arneis
Wijngaard:
Terrein:
Expositie:
Hoogte wijngaarden:
oogst:
Vinificatie: eerste deel vergisting in RVs tanks, einde van de vergisting op houten vaten.
Opvoeding/rijping: ca 12 maanden in houten vaten van 450 L.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Witte wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Arneis, Chardonnay, Sauvignon Blanc |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Malvirà |
Wijnjaar | 2019 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Appellatie | Langhe Bianco DOC |
Serveertemperatuur | 10-12° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Witvlees zoals kip en konijn, Varkensvlees, saltimbocca, (rook)worst, Vegetarische- en groentegerechten, Vis, Zalm (gerookt), Pasta met kaas- of roomsaus, Voorgerechten, Antipasti, Aperitivo met kaas, worst en ham, Gerookte gerechten, artisjok, aardpeer |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | Kort voor uitschenken karafferen in brede karaf. |