Hilberg Pasquero '29,5 - Side B' 2020
De Vareij is een blend gemaakt van ca 70% brachetto en 30% barbera druiven, en heeft daarom geen DOC status. Dat betekent zeker niet dat het een mindere wijn is, in tegendeel! Brachetto is een aromatische druif waar meestal zoete wijn van gemaakt wordt. Droog gevinifieerd - zoals deze Vareij - geeft hij vrij slanke wijnen met weinig zuren. Door de toevoeging van een deel Barbera is deze wijn duidelijk fruitiger en voller geworden, met een lekker zuurtje.
Hij heeft een zeer bijzonder smaakprofiel, met een stuivend bouquet van vooral rozenblaadjes, viooltjes, geranium, en rood fruit van aardbeien, bramen en frambozen. Een lichte tot medium body met voldoende zuren, en is daardoor een erg goed doordrinkbare wijn. Een bijzondere wijn, die het beste licht gekoeld gedronken wordt (en in de zomer nog wat extra, als een witte wijn!), met interessante gastronomische toepassingen.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 70% Brachetto al grappolo lungo, 30% Barbera
Wijngaard: Varai Serra Gatti — San Silverio
Terrein: Rode en bruine klei
Expositie: noordwest
Hoogte wijngaarden:
Oogst: handmatig in kleine kratten, begin september
Opbrengst: 60 Hl/ha
Vinificatie: maceratie van 10 tot 20 dagen, vergisting met autochtone gisten in RVS tanks.
Opvoeding/rijping: minimaal 12 maanden in RVS tanks.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Barbera, Nebbiolo |
Landbouw | Biodynamisch |
Wijnhuis | Hilberg Pasquero |
Wijnjaar | 2020 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 13% |
Appellatie | Vino Rosso |
Serveertemperatuur | 17-18° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, BBQ en grill, Gestoofd (rund)vlees, ossobucco, Varkensvlees, saltimbocca, (rook)worst, Vegetarische- en groentegerechten, Pasta met vlees- of tomatensaus, lasagna |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | Half uurtje van te voren openen. |