Deltetto - Roero 'Gorrini' 2019
Typische expressie van Nebbiolo uit de Roero: klassiek, elegant en fruitig. De zandige bodems geven de wijn een duidelijk ander karakter dan de Nebbiolo's uit de Langhe, meddt aangenamere tannines. Al zijn die bij de jonge wijn ook nog voelbaar, dus enkele jaren flesrijping na de botteling heeft hem prettiger drinkbaar en complexrer gemaakt.
In de geur licht fruitig met frambozen en bosaardbei, met vegetale en kruidige tonen. In de smaak aardse tonen, fris met afgeronde tannines.
Op dronk vanaf ca. 2023, verwachte top 2024-2026.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Nebbiolo
Wijngaard: Gorrini
Terrein: zandig
Expositie:
Hoogte wijngaarden:
oogst: handmatig in kleine kratten, begin oktober
Vinificatie: vergisting op RVS tank
Opvoeding/rijping: ca. 18 maanden in grote houten foeders. Daarna minimaal 6 maanden in de fles.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Nebbiolo |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Deltetto |
Wijnjaar | 2019 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Appellatie | Roero DOCG |
Serveertemperatuur | 16-18° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, Gestoofd (rund)vlees, ossobucco, Vegetarische- en groentegerechten, Tamme eend, parelhoen, ganzeborst, Mager wild zoals hert, ree, haas, fazant, duif, Pasta met vlees- of tomatensaus, lasagna, Lamsvlees, Kaasplank met gerijpte kazen (dessert) |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | 1-2 uur van te voren openen. |