Cascina Melognis 'Divicaroli' 2021
De Pelaverga 'Divicaroli' van Cascina Melognis is een lichte, soepele rode wijn gemaakt van de autochtone Pelaverga druif. Verwar die niet met Pelaverga di Verduno, want de 'Divicaroli' is van een andere variëteit met een eigen, uniek karakter. Hij wordt ook wel 'Grosso' genoemd, een bijnaam die is afgeleid van de grootte van de druif.
De 'Divicaroli' wordt gekenmerkt door florale en vegetale tonen, aangevuld met specerijen en een beetje fruit, typisch voor deze variëteit. De wijn heeft niet te veel zuren, geen tannines en een laag alcoholgehalte, en is daarmee geschikt om jong te drinken en bij lichte gerechten.
Deze wijn drink je (vooral) zomers het beste licht gekoeld, dus rond 14 graden.
Technische gegevens:
Druif: 100% Pelaverga
Terrein: bodem rijk aan klei en grind
Hoogte wijngaard: 400 m.
oogst: handmatig, half oktober
Vinificatie: spontane vergisting met van nature aanwezige gisten, maceratie 20 dagen, vergisting in RVS tanks
Opvoeding/rijping: RVS tanks, daarna in de fles
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Pelaverga |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Cascina Melognis |
Wijnjaar | 2021 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Colline Saluzzesi |
Alcohol Percentage | 12% |
Appellatie | Colline Saluzzesi Rosso DOC |
Serveertemperatuur | 15-17° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Witvlees zoals kip en konijn, Varkensvlees, (rook)worst, Vegetarische- en groentegerechten, Vis, Pasta met vlees- of tomatensaus, lasagna, Voorgerechten, Antipasti, Aperitivo met kaas, worst en ham, Gerookte gerechten, artisjok, aardpeer, Aperitief, bij een zonnige vrije middag |
Allergenen | Sulfiet |