Maatwerk reizen & incentives

Naast de algemene groepsreizen en individuele reizen kunnen wij voor groepen reizen organiseren en begeleiden. Voor zowel kleine als grotere groepen kan er een reis op maat worden georganiseerd. Dat is in principe altijd met vervoer en met Nederlandse reisbegeleiding (vaak ben ik dat zelf, maar soms kan er gekozen worden voor een andere reisleider).

Het hele programma wordt in onderling overleg bepaald, van de duur van de reis tot wat & waar. Ook de plaats van overnachting en niveau van comfort van de accomodatie is zelf aan te geven. Of je nou heel kort of wat lang de tijd hebt, relatief eenvoudige B&B wilt of 5-sterren resort, elke dag in een restaurant met Michelin ster wilt eten of juist in een simpele pizzeria, bekende of onbekende wijnhuizen wilt bezoeken: in principe is (vrijwel) alles mogelijk !!


Speciale groepsreizen organiseer ik ook voor wijnclubs en wijngenootschappen. Maar ook voor proefgroepen van de vinologenopleiding die hun kennis van piemontese wijnen willen verbreden en verdiepen. De nadruk kan daarbij meer op de technische aspecten van wijnmaken en terroirkenmerken liggen, en ook uitgebreidere proeverijen bv met oudere jaargangen behoren tot de mogelijkheden.

Maar als je gewoon een groepje liefhebbers bent die van goede wijn en lekker eten houden, dan is een wijnreis naar Piemonte ontzettend leuk om te doen! En wil je een middag even wat anders, kan een kookcursus, of (in het seizoen) een wandeling met een trifolao (truffel zoeker) opgenomen worden in het programma. Of een bezoek aan een van de vele leuke stadjes zoals Alba, Asti en Acqui Terme. Of een bezoek aan een archeologische site... Of een of meerdere dagen Turijn (geweldige stand!).... En voor de echte foody's is een bezoekje aan bv een hazelnotenteler, worst- of kaasmakerij ook mogelijk! Hoe vele en hoe intensief het programma wordt kan je helemaal zelf bepalen.


Voor professionals kan ik ook incentives aanbieden. Een meestal korte, intensieve trip waarbij de nadruk meestal wat meer op de technische aspecten van wijn ligt, en bij horeca professionals ook op eten, culinaire traditie en bereiding van gerechten.
Zeker dus niet alleen interessant voor sommeliers en chefs, maar voor de hele brigade. Dit alles uiteraard in nauw overleg obv de wensen en behoeften.

Een incentive wordt traditioneel ingezet als een beloning voor individueel goed presteren of een jaar hard werken. Maar je kan een gezamenlijke reis ook gebruiken voor teambuilding gecombineerd met het verbreden en verdiepen van vakkennis. Op een manier die vaak beter werkt dan een cursus of opleiding....en die zeker veel leuker is!


Meer weten? Neem dan contact op en bel of stuur een email naar piemonte.travel @ gmail.com (spaties weghalen)