Tenuta La Meridiana - Barbera d'Asti Superiore "Bricco Sereno" 2016

Tenuta La Meridiana - Bricco Sereno
Barbera naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 19,55
€ 18,95
Magnum 1,5 liter (2012) in geschenkverpakking:
€ 49,95

De Bricco Sereno is een van de drie Barbera cru’s van La Meridiana. Hij is gemaakt van duiven uit de beste wijngaard, die banken met travertijn en gips heeft in de ondergrond. Daardoor krijgen de druiven extra minerale componenten uit de bodem, waardoor ze extra veel smaakstoffen maken. Gecombineerd met de zuidelijke expositie van de wijngaard (warm!) geeft dit zeer volle, soepele wijnen. De wijn wordt gemaakt volgens een klassieke vinificatie, waarna er een opvoeding van minimaal een jaar op vaten volgt. Ook als Magnum leverbaar!

In een warm jaar zoals 2011 wordt het fruitige karakter nog eens extra benadrukt. Deze Bricco is volgepakt met rijp fruit: kersen, bessen, pruimen, cassis, aangevuld met een goede dosis vanille. Verder tabak, leer, drop en iets mint. De smaak is vol en warm, fruitig, maar toch voldoende fris.. De afdronk is lang en zeer fijn. Volle, dikke maar niet zware wijn, die jong al heel mooi is maar ook nog enkele jaren kan rijpen. Voor bij mooi vleesgerecht. Goede prijs-kwaliteit verhouding!

Lekker bij: gevulde pasta’s of met rode saus; gegrild en gebraden rood vlees; stoofvlees; bij lamsbout en lamsvlees, gevogelte zoals eend, stevige groentegerechten, rijpe kazen.
Advies
: uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur
: 17-18°C
Meer informatie:
Druif: 100% Barbera
Streek: Monferrato
Classificatie: Barbera d’Asti Superiore DOCG
Opvoeding: 12 maanden op vat (1/3 nieuw, 1/3 2e of 3e passage).
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend
Beoordelingen:
Op dronk / bewaren: Al goed op dronk, maar zal zich de komende jaren nog ontwikkelen. Verwachte top 2020-2024. Drinken t/m 2025+