Tenuta La Meridiana - Monferrato Rosso "Rivaia" 2013

Nebbiolo, Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen per fles:
€ 25,45
€ 23,95

De Rivaia wordt meestal vergeleken met nebbiolo wijnen, maar dat is niet helemaal terecht. Want alhoewel die druif het belangrijkste aandeel in de wijn heeft, is het een blend met barbera. Dat pakt vaak goed uit, maar zeker ook in deze Rivaia. De barbera geeft wat extra en donkerder fruit aan de nebbiolo, en wat meer zuren - die Nebbiolo van zichzelf vrij weinig heeft. Deze wijn laat goed zien hoe de smaakprofielen van de twee druiven elkaar goed aanvullen, en een wijn opleveren die en complexer én drinkbaarder is! Zeker voor Nebbiolo was 2013 een topjaar, en dat is het ook voor deze Rivaia. Interessant alternatief voor Barolo, zeker als je hem niet te jong drinkt.

Intense geur van oosterse specerijen, tabak, vanille en wat klein rood fruit. In de smaak aangevuld met peper, laurier en drop. Volle wijn met mooie tannines. Vol en complex, met fraaie lange afdronk. Eetwijn voor bij stevige gerechten. Prima alternatief voor Barolo. Op zijn best na een paar jaar rijping op de fles.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees; stofvlees; wild zoals hert, ree en vooral everzwijn, gerechten met truffel, bij rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen of decanteren.
Drinktemperatuur 16-18 °C.
Beoordelingen: 91 pt; Gambero Rosso: 2 glaasjes
Meer informatie:
Druif: 70% Nebbiolo, 30% Barbera
Streek: Monferrato
Classificatie: Monferrato Rosso DOC
Opvoeding: 18 maanden in barriques, daarna nog ca. 6 maanden op fles
Oogst:
Opbrengst:
45 hl/ha
Productie: 6000 fl.
Op dronk / bewaren: Op dronk vanaf circa 2019, verwachte top 2020-2025, drinken t/m 2028+