Tenuta La Meridiana - Monferrato Rosso "Rivaia" 2007

Nebbiolo, Barbera
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 22,25
€ 21,15

De Rivaia wordt meestal vergeleken met nebbiolo wijnen, maar dat is niet helemaal terecht. Want alhoewel hij vaak in eerste instantie aan een nebbiolo doet denken, en die druif ook het belangrijkste aandeel in de wijn heeft, is het een blend met barbera. Dat pakt vaak goed uit, maar zeker ook in deze Rivaia. De barbera geeft wat extra en donkerder fruit aan de nebbiolo, die van zichzelf vrij weinig zuren heeft en vooral de smaak van rood fruit. Deze wijn laat goed zien hoe de smaakprofielen van de twee druiven elkaar goed aanvullen, en een wijn opleveren die complexer én drinkbaarder is! Door de moderne vinificatie is deze wijn vrijwel gelijk op dronk.

Intense geur van oosterse specerijen, tabak, vanille en wat klein rood fruit. In de smaak aangevuld met peper, laurier en drop. Volle wijn met mooie tannines. Vol en complex, met fraaie lange afdronk. Eetwijn voor bij stevige gerechten.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees; stofvlees; wild zoals hert, ree en everzwijn, gerechten met truffel, bij rijpe kazen
Advies
: 0,5-1 uur voor de maaltijd de fles openen.
Drinktemperatuur 16-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes
Meer informatie:
Druif: 70% Nebbiolo, 30% Barbera
Streek: Monferrato
Classificatie: Monferrato Rosso DOC
Opvoeding: 12 maanden in barriques, daarna nog ca. 12 maanden op fles
Oogst:
Opbrengst:
45 hl/ha
Productie: 6000 fl.
Op dronk / bewaren: Nu op dronk, verwachte top 2014-2017, drinken t/m 2018+