Pomodolce - Timorasso "Grue" MAGNUM 2010 / 2011

Timorasso Biologisch gecertificeerd
Prijs per fles:
Vanaf
6 flessen:
UITVERKOCHT
Magnum 1,5 L 2010 :
Magnum 1,5 L 2011):
€ 65,-
€ 67,50

De Timorasso wijnen worden meestal alleen op rvs tank gerijpt en wordt dan Derthona genoemd. Volgens de meeste producenten komt het bijzondere en minerale karakter van de druif zo het meest tot zijn recht. Het karakter van druif en het terroir komt extra goed naar voren omdat Pomodolce biologisch werkt in de wijngaard en bv de van nature op de druif aanwezige gisten gebruikt. De Grue is de cru of selectiewijn, gemaakt van een van de beste druiven van de beste delen van de wijngaard.

Het is een schitterende krachtige en complexe wijn, droog met een goede zuurbalans, vrij rijp fruit, lichte rokerigheid, en met veel mineraliteit. Deze wijn kan zeker tot 10 jaar opgelegd worden (magnum: 15 jaar) en bij voorkeur pas na minimaal 5 jaar flesrijping gedronken  Een bijzondere wijn van een bijzondere druif! De Grue komt vooral goed tot zijn recht bij een mooi gerecht. Daarom is de wijn ook zeer geschikt voor de gastronomie.

Lekker bij: schaal- en schelpdieren; vis en visgerechten; bv bij vis met stevige, romige sauzen; gegrilde vis; wit vlees; lichte gerechten met kip en gevogelte; asperges. Advies: laat een paar fles een paar jaar ouderen.
Drinktemperatuur
: 10-12°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 rode glaasjes
Meer informatie:
Druif: 100% Timorasso
Streek: Colli Tortonesi
Classificatie: Colli Tortonesi DOC
Opvoeding: inox
Oogst:
Productie:


Op dronk / bewaren: Op dronk vanaf 2015; verwachte top 2017-2022, drinken t/m 2025+