Pomodolce - Nebbiolo "Niall" 2010

Nebbiolo Biologisch
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 19,90
€ 18,30

De Colli Tortonesi zijn tegenwoordig vooral bekend vanwege de witte wijnen van de timorasso druif, maar traditioneel wordt er in de streek ook barbera en nebbiolo aangeplant. De Niall is gemaakt van de nebbiolo druif, en laat zien dat die het in deze streek ook uitstekend doet. De wijn heeft een lange opvoeding gehad van 2 jaar op houten vaten, vergelijkbaar met Barolo. De nebbiolo's uit deze streek hebben op zich een eigen karakter, maar lijken door de zwaardere bodems wel wat op sommige Barolo's. Alleen dan met een gunstigere prijs!

Jaargang 2010 was iets koel maar met ene lang groeiseizoen, en daardoor ene topjaar voor nebbiolo! Doordat het niet te warm was hebben de nebbiolo's voldoende zuren en stevige tannines, waardoor ze zeer geschikt zijn om lang op te leggen. Ze zijn daarbij niet te fruitig, maar hebben een klassiek nebbiolo profiel met bosgrond, rozenblaadjes, geranium, drop, laurier, wat klein rood fruit en iets mint. De tannines zijn stevig maar niet onaangenaam, mede dankzijn de lange vatrijpinbg van ca 1,5 jaar. Deze nebbiolo kan qua stijl en smaak vergeleken worden met een Barolo, maar is een stuk gunstiger geprijsd!

Lekker bij: stevige hoofdgerechten; gegrild en gebraden rood vlees; wild; gerechten met paddestoel of truffel; lamsvlees en lamsbout ; stevige groentegerechten.
Advies: 1-2 uur van te voren openen of ca 0,5 uur voor de maaltijd decanteren in karaf.
Drinktemperatuur
: 16-18°C
Beoordelingen:
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Colli Tortonesi
Classificatie: Colli Tortonesi DOC
Opvoeding:
Oogst:
Productie:


Op dronk / bewaren: Op dronk vanaf 2016; verwachte top 2018-2020, drinken t/m 2022