Pecchenino - Barolo San Giuseppe 2016

Pecchenino - Bricco Boti 2007
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 36,85
€ 34,95


Orlando Pecchenino heeft meerdere wijngaarden in de Barolo, die ieder in een andere cru liggen en ook een heel ander karakter hebben. Daarom maakt hij er ook aparte wijnen van, ondanks de vrij kleine aantallen flessen. De San Giuseppe is vaak iets lichter van karakter dan zijn andere Barolo (Le Coste en Bussia), en die eigenschap wordt benadrukt door de wijn niet te lange opvoeding op hout te geven en grotere vaten te gebruiken. Gecombineerd met een traditionele vinificatie geeft dit een vrij klassieke Barolo, die toch relatief goed drinkbaar is op jonge leeftijd. Maar zoals voor alle (goede!) Barolo's geldt dat pas na flink wat jaren opleggen de wijn zijn wekelijke potentie en grootsheid laat zien.

De 2013 is een uitstekend jaar voor Barolo's, en dat geldt ook voor die van Pecchenino. Wel eentje die je niet te jong moet drinken, dus geduld wordt beloond!

Lekker bij: : hoofdgerechten, vooral geroosterd en gebraden rood vlees; wild, stoofvlees, hazepeper, paddestoelen, rijpe kazen.
Advies: Als de wijn jong gedronken wordt 0,5-1 uur van te voren decanteren in karaf.
Drinktemperatuur: 17-18°C. Alhoewel vaak 18-20°C wordt aanbevolen warmt de wijn vanzelf op in het glas, dus de fles/karaf beter iets koeler dan kamertemparatuur zetten!
Beoordelingen: Antonio Galloni: 94 pnt ; Wine Advocate/Parker: 92 pnt ; James Suckling: 92 pnt
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Dogliani
Classificatie: Barolo DOCG
Opvoeding: 24 maanden op botte van 25 hl
Oogst:
Productie:
Op dronk / bewaren: Op dronk, verwachte top 2023-2028, maar kan vele jaren ouderen, drinken tot 2030+

Antonio Galloni:



Wine Advocate/Parker:

 


James Suckling:

"The 2009 Barolo San Giuseppe is one of the best wines of the vintage. Freshly cut flowers, mint, tobacco and licorice meld into a core of seriously expressive fruit. The 2009 is a big, big wine but all the elements are in the right place. Sweet herbs, tobacco and anise add lift to the powerful, intense finish. Stylistically, the San Giuseppe is a bit more high-toned than the Le Coste


"Pecchenino makes some of the most food-friendly wines in Italy today. The 2009 Barolo San Giuseppe is an elegant and tight wine with mild spice aromas folded within dark fruit, plum, dried cherry, licorice and tar. Those pretty fruit tones are immediately followed by distant touches of cured meat and pipe tobacco. This is a promising effort that could use another few years of aging. Anticipated maturity: 2015-2022.

"Lots of ripe plums that verge on prunes with ripe strawberries. Full body, fine and silky tannins and a fresh fruit aftertaste. Subtle and lively. I like the Le Coste slightly better in this vintage but the San Giuseppe is outstanding. Better after 2015."