Pecchenino - Dogliani "San Luigi" 2017

Pecchenino - San Luigi 2009
Dolcetto Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 13,40
€ 13,10


Dolcetto betekent ‘kleine zoete’ omdat deze druif sneller rijpt dan de andere rode soorten, en daarom altijd wat zoeter is. Dat zoete slaat dus op de druif en niet op de wijn, die gewoon helemaal droog is! Het mooie van deze druif is dat het vaak wijnen voor elke dag geeft, die bijna overal bij passen. Kenmerkend veel rood fruit in de smaak, met name kersen, en een licht drogende afdronk. Als de wijn een paar jaar ouder is worden de tannines zacht en rond en de wijn meestal wat lekkerder, zeker die uit de Dogliani.

De San Luigi is de klassieke dolcetto van Pecchenino, dus traditioneel gevinifieerd zonder houtrijping. Daardoor is de kenmerkende fruitigheid uit de druif mooi bewaard gebleven, en is de wijn jong al drinkbaar. Lekker vol rood fruit met vooral bessen en cassis in geur en smaak, wat stevigheid door de tannines en een heel licht bittertje, en relatief weinig zuren. Perfect voor bij bijna alle gerechten maar ook om zo te drinken

Lekker bij: : de borrel / om zo te drinken; bij voorgerechten; pasta met vleessaus; de meeste vlees- en groente gerechten.
Advies: 1 uur voor het drinken de fles openen.
Drinktemperatuur: 16-18°C
Beoordelingen: WS: 90
Meer informatie:
Druif: 100% Dolcetto
Streek: Dogliani
Classificatie: Dolcetto de Dogliani DOC
Opvoeding: inox.
Oogst: 45 hl./ha.
Productie: niet bekend


Op dronk / bewaren: Op dronk, drinken t/m 2021+