Paitin - Barbaresco "Serra" 2009

Nebbiolo
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 31,95
€ 29,55


De Barbaresco's van Paitin komen van 2 wijngaarden in Seraboella bij Neive. Van de druiven van beide wijngaarden worden aparte wijnen gemaakt. De stokken waarvan de Serra gemaakt wordt zijn wat jonger, en dat merk je aan de wijn die wat ongepolijster en minder geconcentreerd is. Ondanks dat laat Paitin ook met deze wijn zien waarom het tot de beste wijnhuizen van de Barbaresco hoort. Ook deze wijn is ongeklaard en ongefilterd om zijn volle smaak te behouden.

Het warme 2009 geeft wijnen met veel fruit en body, en ook deze Serra heeft deze jaargang wat meer en rijper fruit: kersen en bessen zijn duidelijk herkenbaar in de geur. Daarbij aangevuld door rozen, viooltjes, drop en wat kruiden. Ondanks dat de tannines nog vrij stevig zijn is de wijn dankzij het dikke fruit ook jong al drinkbaar. De komende jaren zullen de tannines minder drogend worden en zal de wijn aan complexiteit toenemen, dus wachten wordt beloond.

Lekker bij: geroosterd en gebraden vlees; stoofpotten; wild; halfharde kazen.
Advies
: 1-2 uur voor de maaltijd de fles openen of half uurtje in de karaf.
Drinktemperatuur
17-19 °C.
Beoordelingen: Parker/Wine Advocate: 92 pt ; WS: 90 pnt. ; Stephen Tanzer: 90 pnt.
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Barbaresco
Classificatie: Barbaresco DOCG
Opvoeding: 18 maanden op barriques


Productie:
Op dronk / bewaren: Op dronk, verwachte top 2015 - 2020, maar te drinken tot 2025+
Antonio Galloni – Wine Advocate November 2012 The 2009 Barbaresco Serra emerges from the glass with a heady melange of sweet red berries, licorice, anise and dried herbs. Violets, roses and flowers of all sorts appear as the wine sits in the glass. Deceptively medium in body, the 2009 impresses for its deep layers of fruit and radiant, powerful personality. the tannins remain youthfully vigorous, but are nicely balanced by the creaminess of the fruit. anticipated maturity 2019-2029”