Olivero - MAGNUM Barolo 2007 / 2006

Olivero - Barolo 2005
Nebbiolo Naturale
Magnum 1,5 L (in geschenkverpakking)
LAATSTE FLESSEN !!       € 68,45
Magnum 1,5 L jaargang 2006 (in geschenkverpakking)
LAATSTE FLESSEN !! € 68,45
De barolo van Olivero is afkomstig van twee kleine stukjes van de beroemde Brunate en Fossati wijngaarden. Omdat deze stukken te klein zijn om apart te bottelen wordt er één wijn va gemaakt, en mogen de wijngaarden niet op de fles vermeld worden. En daardoor relatief gunstig geprijsd, waardoor deze Barolo een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Je proeft in deze wijn goed waarom die wijngaarden zo beroemd zijn: een echt heel fraaie Barolo!

De wijn heeft een geur met kruiden, kersenjam, cederhout, tabak en florale tonen. De wijn heeft in het warme 2007 vrij veel fruit en body en de smaak is vol en complex met o.a. rood fruit zoals aardbei, framboos en kersen, mokka, truffel, kruiden en oosterse specerijen. Lange afdronk met vooral rood fruit en ronde tannines. De 2006 is echt een klassiek jaar: veel minde fruit en meer vegetale tonen, rozenblaadjes en viooltjes, aardse tonen als bosgrond, cederhout en iets as. De 2007 is geschikt om relatief jong te drinken (advies is vanaf ca 2018-2019), de 2006 heeft veel potentie maar meer tijds nodig (vanaf ca 2020 of zelfs 2025 op zijn best)
Lekker bij: klassieke combi is met wild zoals everzwijn en ree; wildstoof; gebraden en gegrild rood blees; gevogelte zoals bv gans en fazant; donker stoofvlees zoals ossobucco (ossenstaart); gerechten met paddestoelen zoals porcini en truffel; rijpe kazen.
Advies
: jonge barolo het beste enkele uren voor de maaltijd openen of 0,5-1,0 uur tevoren decanteren in karaf, bij gerijpte barolo (10+ jaar) niet of pas kort tevoren decanteren. Traditioneel wordt een breed glas (type Bourgogne) gebruikt.
Drinktemperatuur: 18-20°C
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Barolo
Classificatie: Barolo DOCG
Opvoeding: 2 jaar op vat (50% nieuw) + 9 maanden inox + 7 maanden op fles
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend
Beoordelingen: -
Op dronk / bewaren: