Monchiero Carbone

Monchiero CarboneMonchiero Carbone is al jaren een van de beste wijnhuizen van de Roero, en behoort zeker met de witte wijnen de absolute top. Vooral de Roero Arneis van ze is erg goed.
Maar ook de rode crus van zijn zeer goed, dankzij de stokken die al meer dan 50 jaar oud zijn in de wijngaarden die nog door ‘oma’ zijn aangekocht.

Wijnmaker Francesco Monchiero heeft een mooie, herkenbare stijl van wijnmaken: ze zijn fris en zuiver gemaakt, echte klasse!

Monchiero Carbone - Roero Riserva "Printi" 2006

Monchiero Carbone - Printi 2006
Monchiero Carbone Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:

(per 6 in houten kist - wordt standaard niet meeverzonden)

€ 33,95
€ 31.95

Magnum 1,5 L in houten kistje
€ 74,95

Het wijnjaar 2006 was bijzonder goed voor Piemonte, en zeker voor de nebbiolo. Het was alleen geen warm jaar, en de wijnen zijn dus klassiek van stijl, met veel tannines en flink zuren, en zullen dan ook veel jaren nodig hebben voor ze echt goed op dronk zijn (Barolo's >10 jaar). De nebbiolo's uit de Roero hebben dat vanwege bodem in microklimaat minder, en zijn sneller op dronk.

Minder uitgesproken in het fruit, met veel structuur maar met verfijnde tanines. Complexe, intense aromatische geur van frambozen, oosterse kruiden, rozenblaadjes, kaneel en cederhout. Zeer lange afdronk.
Deze wijn is een typische “Barolo van de Roero” en zal zijn potentie pas echt laten zien na een aantal jaren opleggen. Geduld wordt zeker beloond!

Lekker bij: stevige gerechten met veel smaak, zoals gebraden of in rode wijn gestoofd vlees; mooi bij wild zoals zwijn- en hertenbiefstuk; gevogelte zoals gans, patrijs of fazant; wildstoof met porcini; rijpe kazen.
Advies: 1-2 uur van tevoren decanteren in karaf, of enkele uren open zetten. Drinktemperatuur: 18-19°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 3 rode glaasjes; Vini Veronelli: 91 pnt; Duemilavini: 4 trosjes

technische info & recensies