Matteo Correggia - Roero Arneis 2014

Matteo Corregia - Roero Arneis
Arneis bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 12 flessen :
€ 13,95
€ 13,25
Bestelcode :
MC-RA14

De Arneis is dé bekendste en beste witte druif van de Roero, en langzaam ook een van de bekendste en beste witte wijnen van Italië aan het worden. De Arneis staat eigenlijk alleen in Piemonte aangeplant, en vooral in de Roero. De Arneis heeft van zichzelf niet zo veel zuren, maar dankzij de zandige bodems in de Roero krijgt de Arneis daar wel voldoende zuren en meer smaak.

De vorige jaargang van deze wijn kreeg al goede recensies, maar de 2014 is net nog een tikje beter! De Arneis van Correggia is weer een van de betere uit de streek, met een opvallend stuivende geur die wel wat aan Sauvignon doet denken. De heerlijke geur wordt gecombineerd door goede zuren, kenmerkende Arneis tonen van amandel, perzik, abrikoos en venkel, en met een mooie mineraliteit. Het is een elegante wijn maar die toch voldoende kracht heeft om ook bij wat stevigere gerechten te drinken. Op zijn lekkerst na 1 tot 3 jaar op de fles.

Lekker bij: om zo te drinken; bij voorgerechten en antipasti; pasta met witte saus, kaasgerechten, bij gevogelte, bij groentegerechten; bij visgerechten en schaaldieren.
Advies: gekoeld maar niet te koud drinken (10-12°C).
Beoordelingen: James Suckling: 91 pt
Meer informatie:
Druif: 100% Arneis
Streek: Roero
Classificatie: Roero Arneis DOCG
Opvoeding: 6 maanden in inox, op de eigen gisten (sur lie) met regelmatige batonnage.
Oogst: 60 hl/ha
Productie: flessen
Op dronk / bewaren: Op dronk, maar goede Arneis is op z'n best in 2e en 3e jaar na de oogst, dus drinken t/m 2017 (of langer, deze arneis kan volgens Correggia zelfs tot 10 jaar ouderen)

James Suckling:

A bright and fruity arneis with sliced lemon and mineral aromas and flavors. Medium body, crisp acidity and a clean finish. Everyone will enjoy this clean white.