Matteo Correggia - Roero Riserva Roche d’Ampsej 2011

Matteo Corregia - Roche D'Ampsej 2004

Nebbiolo

Naturale
Prijs per fles:
Prijs vanaf 6 flessen (per 6 inclusief houten kist):
€ 44,65
€ 41,95

De Roche d'Ampsej is het kroonjuweel van Correggia. Sinds de eerste jaargang in 1996 regelmatig onderscheiden met “tre bicchieri” in de Gambero Rosso, de "5 grappoli" in de gids van de AIS sommeliers, en in de diverse andere gidsen. Dankzij de zandgronden van de Roero zijn de tannines wat fijner dan van vergelijkbare Barolo's en Barbaresco's, waardoor de Roero Riserva's wat soepeler en toegankelijker zijn

Deze Roche d'Ampsej uit het warme 2011 heeft een meer fruitig karakter dan in koelere jaren, met bosaardbei en framboos, aangenaam soepel en vol, complex met wat kruiden en specerijen, leer, tabak, rozenblaadjes en florale tonen. Voldoende zuren en rijpe tannines, met een mooie lange afdronk. Deze wijn is een klassiek voorbeeld van een “Barolo van de Roero” en biedt meer dan menig veel duurdere top-barolo.

Lekker bij: vooral erg goed bij roodwild zoals hert en ree; gebakken paddestoelen; overig gebraden en gegrild rood vlees; vlees- en wildstoof; rijpe kazen.
Advies
: zeker wanneer jong gedronken enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 2 uur vooraf decanteren in karaf. Drinktemperatuur 18-19 °C.
Beoordelingen:
Gambero Rosso: 3 rode glaasjes; Duemilavini: 5 trosjes; Parker: 90 pnt.
Op dronk / bewaren
: Ontwikkelt zich nog vele jaren na botteling; is op dronk vanaf ca 2016, verwachte top 2017-2021, maar kan 15+ jaar ouderen

Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Roero Riserva DOCG
Opvoeding: 20 maanden op vat (100% nieuw)+20 maanden op fles.
Oogst: 40 hl/ha
Productie: 10.000 flessen