Matteo Correggia - Roero Riserva "Roche d’Ampsej" 2006

Matteo Corregia - Roche D'Ampsej 2008
Nebbiolo
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:

(per 6 incl. kist, wordt standaard niet verzonden)
€ 43,95
€ 40,50
Magnum 1,5 l (in houten kist, wordt standaard niet meeverzonden))
€ 110,-

De Roche d'Ampsej is het kroonjuweel van Correggia. Sinds de eerste jaargang in 1996 regelmatig onderscheiden met “tre bicchieri” in de Gambero Rosso! En deze jaargang kreeg zelfs de hoogste score in de 4 belangrijkste wijngidsen van Italie! En inderdaad, 2006 is ook een excellente jaargang, vooral voor wijnen van de nebbiolo druif. Maar wel een klassiek jaar, met veel tannines en zuren. Daarom is de wijn de eerste jaren nog gesloten en stevig, en is het echt een jaargang om wat langer op te leggen. Dankzij de zandgronden Van de Roero zijn de tannines echter fijner dan van de vergelijkbare Barolo en Barbaresco, die voor jaargang 2006 naar verwachting zo'n 15 jaar nodig hebben om echt goed op dronk te raken.

Deze Roche d'Ampsej heeft een intense, fruitige geur, klassiek, met rood en zwart fruit, oosterse kruiden, leer, ceder, florale tonen en rozenblaadjes zo typisch voor nebiolo. De smaak is complex met mooie zuren, goede mineraliteit en lange afdronk. Deze wijn is een klassiek voorbeeld van een “Barolo van de Roero” en zal zijn potentie pas echt laten zien na een aantal jaren opleggen. Hier wordt geduld (mijn advies: niet drinken voor najaar 2016) zeker beloond!

Lekker bij: vooral erg goed bij roodwild zoals hert en ree; gebakken paddestoelen; overig gebraden en gegrild rood vlees; vlees- en wildstoof; rijpe kazen.
Advies
: zeker wanneer jong gedronken enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 2 uur vooraf decanteren in karaf.
Drinktemperatuur
18-19 °C.
Beoordelingen
: Gambero Rosso: 3 rode glaasjes; Duemilavini: 5 trosjes; Slow Food: Vino Slow; ViniBuoni d’Italia: Corona; Stephen Tanzer: 91 pt

Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Roero Riserva DOCG
Opvoeding: 20 maanden op vat (100% nieuw) + 20 maanden op fles.
Oogst: 40 hl/ha
Productie: 10.000 flessen
Op dronk / bewaren: Ontwikkelt zich nog vele jaren na botteling; komt op dronk vanaf ca 2015, verwachte top 2016-2020, maar kan 20+ jaar ouderen