Matteo Correggia - Roero Arneis 2020

Matteo Corregia - Roero Arneis
Arneis bio conversie
Prijs per fles :
Vanaf 6 flessen :
€ 14,95
€ 14,20
Halfje (2018) 37,5 cl per fles :
Vanaf (2018) 12 halfjes :
€ 7,95
€ 7,55

De Arneis is dé bekendste en beste witte druif van de Roero, en langzaam ook een van de bekendste en beste witte wijnen van Italië aan het worden. De Arneis staat eigenlijk alleen in Piemonte aangeplant, en vooral in de Roero. De Arneis heeft van zichzelf niet zo veel zuren, maar dankzij de zandige bodems in de Roero krijgt de Arneis daar wel voldoende zuren en meer smaak.

De Roero Arneis van Correggia is een wat meer stevige Arneis dan in de meeste jaargangen, met wat meer body dan gemiddeld. Nu nog wat jong, maar wel met bewaarpotentieel Fris maar niet teveel zuren, soepel met een licht bloemig-fruitige geur, en een mooie mineraliteit en fijn bittertje in de afdronk. Het is een elegante wijn maar die toch voldoende kracht heeft om ook bij wat stevigere gerechten te drinken. Op zijn lekkerst na ca. 1 tot 3 jaar op de fles (2 tot 4 jaar na jaargang).

Lekker bij: om zo te drinken; bij voorgerechten en antipasti; pasta met witte saus, kaasgerechten, bij gevogelte, bij groentegerechten; bij visgerechten en schaaldieren.
Advies: gekoeld maar niet te koud drinken (10-12°C).
Beoordelingen: James Suckling: 91 pt
Meer informatie:
Druif: 100% Arneis
Streek: Roero
Classificatie: Roero Arneis DOCG
Opvoeding: 6 maanden in inox, op de eigen gisten (sur lie) met regelmatige batonnage.
Oogst: 60 hl/ha
Productie: flessen
Op dronk / bewaren: Op dronk, maar op z'n best vanaf ca. 2e jaar na de oogst. Kan tot wel ca 10 jaar ouderen

James Suckling:

A bright and fruity arneis with sliced lemon and mineral aromas and flavors. Medium body, crisp acidity and a clean finish. Everyone will enjoy this clean white.