Matteo Correggia - Barbera d'Alba 2015

Matteo Corregia - Barbera 2008
Barbera bio conversie
Prijs per fles :
vanaf 12 flessen :
Magnum 1,5 l (geschenkverpakking: + € 1,- )
€ 14,30
€ 13,60
-

Deze heerlijke barbera mag met een jaar houtrijping eigenlijk als een Barbera Superiore geklassificeerd worden, maar omdat voor het tophuis Correggia dit juist de basiswijn is hebben ze er voor gekozen dat niet te doen. Doordat de wijn alleen op gebruikte vaten rijpt, blijft de wijn lekker fruitig met niet te veel vanille en zijn de tannines alleen op de achtergrond aanwezig en zacht. De smaak is vol maar toegankelijk, met typisch barbera fruit van bessen, cassis en pruimen, met daarnaast een mooie kruidigheid en tonen van leer en tabak. Zoals alle barbera's uit de Roero heeft hij mooie frisse zuren, en vaak een licht bittertje.

Volgens Parker/Galloni al jaren een van de referentie Barbera's van Italië, en ook nog eens met een geweldige prijs-kwaliteit verhouding! Ook zeer betaalbare Magnum.

Lekker bij: om zo te drinken; pasta’s met tomaten- of vleessaus; lasagna, gegrild en gebraden vlees; stoofvlees, risotto porcini en andere gerechten met paddestoelen; (gegrilde) groenten; halfrijpe kazen.
Advies: 1-2 uur voor de maaltijd de fles openen, of half uurtje van tevoren uitschenken in karaf. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 1 glaasje; Parker/WA: 89 punten

Meer informatie:
Druif: 100% Barbera
Streek: Roero
Classificatie: Barbera d' Alba DOC
Opvoeding: 1 jaar op gebruikt hout (3e en 4e passage barriques)
Oogst: 50 hl/ha
Productie: ca. 22.000 flessen
Op dronk / bewaren: Nu op dronk; drinken t/m 2022+ ; de Magnum tot tot 2022+ / 2025+