Claudio Mariotto - Timorasso "Pitasso" 2012

Timorasso
naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:

€ 26,95
€ 24,65


De Timorasso wijnen zoals deze worden meestal alleen op rvs tank gerijpt. Volgens de meeste producenten komt het bijzondere en minerale karakter van de druif zo het meest tot zijn recht. Het karakter van druif en het terroir komt extra goed naar voren omdat Mariotto met autochtone gisten werkt.

De Pitasso is de cru can Mariotto: de wijn gemaakt van de beste delen van de beste wijngaarden, waarvan dan de mooiste trossen geselecteerd worden. Door deze druivenselectie zijn de druiven elk jaar mooi rijp, en is de wijn al top. Deze Pitasso is de eerste wijn waarvoor Mariotto de "tre bicchieri" van de Gambero Rosso won. De wijn is op zijn best vanaf 5 jaar na vintage en heeft een goed rijpingspotentieel van zeker 10 jaar. Een bijzondere wijn van een bijzondere druif, die vooral goed tot zijn recht komt in wijn-spijs combinaties.
Lekker bij: schaal- en schelpdieren; vis en visgerechten; bv bij vis met stevige, romige sauzen; gegrilde vis; wit vlees; lichte gerechten met kip en gevogelte; asperges. Advies: laat een paar fles een paar jaar ouderen.
Drinktemperatuur
: 10-12°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 3 rode glaasjes
Meer informatie:
Druif: 100% Timorasso
Streek: Colli Tortonesi
Classificatie: Colli Tortonesi DOC
Opvoeding: inox
Oogst:
Productie:


Op dronk / bewaren: Op dronk vanaf 2016; verwachte top 2017-2020, drinken t/m 2022+