Malvira' - Roero 2009

Malvira - Roero classico
Nebbiolo Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:
€ 20,35
€ 19,15


De Nebbiolo druif is de bekendste druif van Piemonte, en waarschijnlijk ook van Italië. Dat komt omdat de beroemdste wijnen van Italië - de Barolo en de Barbaresco - er van gemaakt worden. Deze beide gebieden liggen op de rechter oever van de Tanaro, maar het wijngebied op de linker oever - de Roero - wordt ook steeds bekender om zijn rode topwijnen. Het verschil tussen de gebieden is de ondergrond: in de Roero is die veel zandiger. Daarom zijn de rode wijnen uit dit gebied vaak iets frisser, zijn de tannines zachter, en zijn de wijnen aromatischer en fruitiger.

Deze Roero uit het warme 2009 is daar een heel goed voorbeeld van, met een zeer fruitige geur en smaak: roosvice, kersen, amarenen, bessen, cassis, aardbei, framboos. Na een paar jaar flesrijping is de wijn meer in balans gekomen, en komen de meer typische Nebbiolo smaken door. De tannines zijn mooi zacht, maar nog wel aanwezig: de wijn kan ook nog zeker jaren ouderen.
Alhoewel niet officeel toegegeven is het waarschijnlijk (deels) gedeclasseerde Riserva, of gemaakt van wat er over blijft na de assemblage van de riserva's. Daarmee heeft deze wijn een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Lekker bij: Bij pasta met vleessaus; gebraden of gestoofd vlees, gevogelte zoals eend en parelhoen; wild; halfharde kazen
Drinktemperatuur
: 16-18 °C
Beoordelingen:
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Roero DOCG
Opvoeding: 20 maanden in tonneaux (450 L)
Oogst:
Productie:
Op dronk / bewaren: Nu op dronk, drinken t/m 2020+