Malvira' - Roero Arneis "Saglietto" 2011

Malvira Saglietto 2009
Arneis bio-conversie
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 18,60
€ 17,50


De Arneis is dé witte druif van de Roero, en de witte Roero Arneis wordt tegenwoordig gezien als een van de beste witte wijnen van Italië. De Arneis wordt hier op de meest zandige wijngaarden aangeplant, zodat de wijn wat meer zuren krijgt enaromatischer wordt. De Saglietto is een van de crus van Malvira, en is een van de weinige echt geslaagde versies van arneis met opvoeding op vaten. Malvira gebruikt nooit barriques maar de grotere tonneaux, zodat de houtinvloeden nooit dominant worden. Om het elegante en frisse karakter van de arneis te bewaren wordt daarnaast ook maar de helft van deze Saglietto op hout gelegd.

De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met tropisch fruit, amandel, perzik, abrikoos, en hint venkel. Wanneer nog jong ook iets vanille, na flesrijping verdwijnt die en komt er iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis, en in het warme 2011 vrij veel tropisch fruit. Minerale, lange afdronk, een echte wijn voor bij het eten. De wijn heeft een volle, rijke en complexe geur, met steenfruit zoals perzik, tropisch fruit, amandel, frisse tonen van venkel en iets honing. Vol van smaak, wat steviger dan meeste arneis. Deze wijn is het beste na enkele jaren ouderen, om gelijk te drinken kan meestal het beste een zo oud mogelijke jaargang gekozen/besteld worden.

Lekker bij: Bij voorgerechten; pasta's; risotto's; vis vooral (gerookte) zalm; soepen, wit vlees; gevogelte zoals kip; half gerijpte kazen
Drinktemperatuur
: 10-12 °C
Beoordelingen:
Meer informatie:
Druif: 100% Arneis
Streek: Roero
Classificatie: Roero Arneis DOCG
Opvoeding: de helft ca 10 maanden in tonneaux (450 L)
Oogst:
Productie:
Op dronk / bewaren: Nu op dronk, drinken t/m 2018+