Hilberg Pasquero - Barbera d’Alba Superiore 2010

Hilberg-Pasquero - Barbera D'Alba DOC Superiore 2007
barbera
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen
€ 37,75
€ 35,50


De Barbera Superiore is absoluut een van de beste Barbera's van Italië! Deze wijn laat maar weer eens zien wat voor mooie wijnen er van de barbera druif gemaakt kunnen worden! Door de lange vatrijping op nieuwe barriques heeft de wijn flink wat structuur en tannines gekregen, waardoor deze pas echt op dronk komt 6-7 jaar na vintage, en pas écht zijn potentie laat zien na 10 jaar.

Krachtige en stevige wijn, goede zuren en veel intensiteit. Het koelere 2010 geeft minder body en fruit dan het warme 2009, maar een bijna droppige mineraliteit en tonnen van laurier, kruiden, specerijen, kersen en pruimen. Lange, fraaie afdronk met goede balans tussen hout en fruit. Schitterende wijn voor bij een mooi diner. Nu op dronk maar nog paar jaar laten liggen loont.

Lekker bij: gegrild en gebraden rood vlees (T-bone, entrecote); vet wild (zoals everzwijnsbiefstuk); (wild)stoofvlees; lamsrack en ander lamsvlees; stevige, gekruide hoofdgerechten; rijpe kazen.
Advies
: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of ca 1 uur voor de maaltijd decanteren in karaf. Drinktemperatuur 17-18 °C.
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes;
Meer informatie:
Druif: 100% Barbera
Streek: Roero
Classificatie: Barbera d'Alba Superiore DOC
Opvoeding: 20-22 maanden op vat.
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend


Op dronk / bewaren: Op dronk vanaf 2013, verwachte top 2014-2017, drinken t/m 2020+