Hilberg Pasquero - Barbera "29,5" 2015

Hilberg-Pasquero - 29,5
Barbera, Nebbiolo
Bio-dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
TIJDELIJK UITVERKOCHT  € 11,95
€ 11,40

De 29,5 is een wijn onder eigen etiket van Piemonte Import. De wijn wordt gemaakt door Hilberg en is eigenlijk hun "basiswijn"; meestal van barbera maar dit jaar met een 10% nebbiolo erdoor. Ik ben erg blij dat ik een deel van deze wijn voor de Nederlandse markt heb kunnen laten bottelen. De wijn heeft al veel goede beoordelingen gehad. Officieel zonder jaargang, maar is 2011. De naam 29,5 heeft Hilberg aan de wijn gegeven om de biodynamische werkwijze te benadrukken: 29,5 dag is de duur van één maancyclus, die ook op het etiket afgebeeld is. De maankalender is in de biodynamie zeer belangrijk, want deze bepaalt het moment van zaaien, snoeien en oogsten etc.

De 29,5 is crispy en zuiver, fris, iets droppig mineraal, met daarnaast kersen, rood fruit, en een mooi bittertje. De wijn heeft een intense smaak met voldoende lengte, en kan eigenlijk overal bij gedronken worden. Goede prijs-kwaliteit verhouding, zeker voor een wijn van een biodynamische top wijnmaker!

Lekker bij: om zo te drinken; bij de borrel; bij voorgerechten en antipasti; bij pasta's, vooral met vlees/tomatensaus; bij wit- en rood vlees, groentengerechten.
Advies
Drinktemperatuur: 16-18 °C
Beoordelingen:
Meer informatie:
Druif: ca. 90% barbera en 10% nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Vino Rosso
Opvoeding: 12 maanden in inox, enkele maanden in hout.
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend
Op dronk / bewaren: Nu op dronk, maar kan nog enkele jaren mee. Drinken t/m 2018+