Deltetto - Alta Langa Brut 'metodo classico' 2016

Deltetto Brut
pinot nero, chardonnay
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen per fles:
(inclusief flesstopper)
€ 23,95
€ 22,75Deze Brut een klassieke blend van 50% pinot nero (pinot noir) en 50% chardonnay, met een laag rendement, gemaakt op de traditionele Metodo Classico manier (vroeger: "methode champenoise") met een 2e vergisting op de fles. Daarmee is de wijn helemaal vergelijkbaar met champagne en andere goede mousserende wijnen. Champagne moet minimaal 15 maanden op fles rijpen voor hij gebotteld mag, maar deze Brut heeft maar liefst minimaal 36 maanden op de fles gerijpt. Door de langere rijping krijg je een mooiere, vollere smaak en een fijnere mousse. Sowieso is Champagne vaak wat wranger met meer zuren dan deze Italiaanse bubbels, wat veel wijnliefhebbers fijner drinken vinden.

Deze Brut is mooi droog, licht fruitig, lekker mineraal, crisp en fris, met elegantie en finesse en mooie fijne bubbels die lang aanhouden. Deze eerste jaargang werd meteen door Decanter Magazine gekozen als de beste mousserende wijn van Italië !!

Lekker bij: als aperitief; bij schaaldieren, met name oesters; kreeft en krab(-salade), fruit de mer; bij pasta en risotto met vis; bij antipasti en voorgerechten.
Advies: drinktemperatuur 6-8 °C (koelkast temperatuur tot tikje warmer als die erg koud staat); drinken in flute of speciaal wijnglas voor mousserende wijn.
Beoordelingen
Meer informatie:
Druif: 50% pinot nero, 50% Chardonnay
Streek: Alta Langa
Classificatie: DOCG
Opvoeding:
Oogst:
Productie:
:
Op dronk / bewaren: Op dronk, drinken t/m 2024