Deltetto - Roero Arneis "San Michele" 2019

Deltetto Servaj
Arneis
Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen per fles:

€ 15,95
€ 15,15


De Roero Arneis San Michele is de Arneis cru van Deltetto: hij is gemaakt van een selectie van de beste druiven uit één wijngaard, de San Michele wijngaard. Door de optimale rijpheid van het fruit is de wijn wat voller heeft hij wat meer rijp fruit in de smaak. De helft van de wijn krijgt een korte opvoeding van ca 6 maanden op voornamelijk gebruikte houten vaten, zodat de wijn wint aan complexiteit en rondheid, maar zonder een hout- of vanilletoon te krijgen. Deze wijn wordt de meeste jaren beter van een paar jaar flesrijping, dus drink hem rustig 3 - 6 jaar na vintage!

Heerlijke wijn die heel goed bij eten kan: mooie ronde zuren, soepel, mineraal, wit en geel fruit, lange afdronk. Meestal jong al lekker en gelijk op dronk, maar de wijn wint aan complexiteit door enkele jaren opleggen, dus niet gelijk alle flessen opdrinken... Een van de beste Arneis die er gemaakt wordt, en zeker een met de beste prijs/kwaliteit verhouding!

Lekker bij: als aperitief; bij antipasti; bij voorgerechten, groentegerechten, en hoofdgerechten van vis, wit vlees en gevogelte.
Advies: drinktemperatuur 10-12 °C
Beoordelingen
Meer informatie:
Druif: 100% arneis
Streek: Roero
Classificatie: Roero Arneis DOCG
Opvoeding: vergisting in inox en barriques ca 50/50
Productie: nb
Op dronk / bewaren: Op dronk, drinken t/m 2025+